29.7 C
Zagreb
24.7 C
Zürich
22.5 C
New York
8.5 C
Buenos Aires
25.5 C
Melbourne
Četvrtak, 18 srpnja 2024

Klapa Amfora nastupa na Festivalu Bourdon u Švicarskoj

Bourdon Festival 2024. na kojem će nastupiti i hrvatska klapa Amfora održat će se 1. lipnja 2024. u Collège de Dombresson, gradiću u blizini Neuchâtela.

Na festivalu će publika imati priliku besplatno uživati u koncertu tridesetak grupa koje okupljaju više od 500 pjevača i glazbenika iz Švicarske i drugih zemalja. Među njima je i klapa Amfora iz Dubrovnika koja će svojim nastupom promovirati klapsku kulturu na ovoj međunarodnoj pozornici. Njihov nastup organizatori najavljuju u 15:00 i 16:30.

Ženska klapa Amfora osnovana 2005. godine u Dubrovniku, izvodi i promovira klapski način izvedbe izvornih hrvatskih napjeva, pjesme duhovnog izričaja te novokomponirane autorske klapske pjesme kao i popularne skladbe u obradama za klape koje u svojim izvedbama pjevaju «a capella» te razvijaju dalmatinsku klapsku pjesmu. Nastupala je na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, županijskim klapskim susretima, festivalima, smotrama kao i humanitarnim koncertima.

Organizatori najavljuju u središtu mjesta selo obrtnika sastavljeno od lokalnih izlagača, kao i razne aktivnosti za obitelji i djecu. Na kraju dana, publika i zborovi sastat će se u središtu sela gdje će svi moći blagovati, a večer će završiti tihim diskom u kojem će gostovati društva iz regije.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Screenshot FB

POVEZANI ČLANCI

Najnovije