29.1 C
Zagreb
23 C
Zürich
23.7 C
New York
8 C
Buenos Aires
26.9 C
Melbourne
Četvrtak, 20 lipnja 2024
spot_img

CROHELVETIC CUP U SCHAFFHAUSENU

U Schaffhausenu će se 23. lipnja 2024. održati Crohelvetic Cup – turnir U12 selekcija na kojem će sudjelovati U12 selekcije Varteksa i Slaven Belupa.

Turnir će se održati u organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Zürichu, Hrvatskog športskog društva Ban iz St. Gallena i Grada Schaffhausena uz medijsko pokroviteljstvo Večernjeg lista i Fenix-magazina. Suorganizatori turnira su NK Varteks Varaždin, NK Slaven Belupo Koprivnica, Grad Varaždin, Grad Koprivnica te Hrvatski svjetski kongres Švicarske i Lichtensteina.

Uz hrvatske juniore, NK Varteks i Slaven Belupo, na turniru će igrati švicarske ekipe FC Wil 1900 i FC Schaffhausen. Kako navode organizatori, cilj ovog turnira je sportsko-kulturna razmjena između dviju zemalja, Hrvatske i Švicarske, a uključivat će i razne aktivnosti koje nadilaze samo igranje nogometa, zajedničke izlete i programe razmjene u kojima sudionici mogu izbliza doživjeti tradiciju i način života druge zemlje.

Događaj podržavaju brojni volonteri, a održava se na raznim stadionima i sportskim terenima u istočnoj Švicarskoj. Ova inicijativa ne samo da promiče sportske ambicije mladih ljudi, već također doprinosi međunarodnom razumijevanju i međunarodnom dijalogu.

Selekcije Varteksa i Slaven Belupa dan ranije će nastupiti na međunarodnom turiru u Steinachu, kanton Sankt Gallen.

NK Varteks

POVEZANI ČLANCI

Najnovije