29.7 C
Zagreb
24.7 C
Zürich
22.5 C
New York
8.5 C
Buenos Aires
25.5 C
Melbourne
Četvrtak, 18 srpnja 2024

Nagrađeni učenici OŠ Klanac

Učenici OS “Dr. Ante Starčević” Pazarište Klanac najbolji su ekolozi u Hrvatskoj
Učenici Osnovne škole “Dr. Ante Starčević” Pazarište Klanac istaknuli su se kao jedni od najuspješnijih mladih ekologa u Hrvatskoj, osvojivši priznanje za svoje sudjelovanje u Zelenom koraku, DM-ovoj inicijativi za prikupljanje i recikliranje starog papira. Marljivi učenici prikupili su 930 kilograma starog papira, a DM ih je za njihov doprinos zaštiti okoliša nagradio sa 1.350 eura.
“Status Eko-škole stekli smo još 2016. godine, a ove smo godine potvrdili Srebrni status što je rezultat dugogodišnjeg upornog, odgovornog i timskog rada učenika i djelatnika škole. Kao Eko-škola imamo razvijenu svijest o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša u kojem boravimo, prirode i planeta Zemlje. Sudjelovanje u akciji Zeleni korak, kao i nagrada koju smo dobili zahvaljujući angažmanu naših učenika i učenica, svakako će nam biti dodatan poticaj da nastavimo odgajati i obrazovati mlade generacije razvijajući kod njih ljubav i odgovoran odnos prema okolišu i prirodi”, izjavila je Jasminka Rukavina, eko koordinatorica.
Ovaj uspjeh učenika OŠ „Dr. Ante Starčević” još je značajniji kada se uzme u obzir da je u ovogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo preko 14.700 osnovnoškolaca iz 100 škola diljem Hrvatske, koji su ukupno prikupili više od 100 tona starog papira za recikliranje.
„Zelenim korakom želimo pokazati da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Zato smo posebno zahvalni učenicima Osnovne škole „dr. Ante Starčević“ koji su nam pomogli da i ove godine ostvarimo taj cilj. Uime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima škole što su nam se pridružili u Zelenom koraku te se nadamo da će sudjelovati u budućim izdanjima naše eko akcije”, izjavila je Ivana Škulj, predstavnica DM-a.
Osim učenika Osnovne škole “Dr. Ante Starčević” Pazarište Klanac, nagrade za doprinos zaštiti okoliša osvojili su i učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga), PŠ Divoševci (Donji Andrijevci), PŠ Češko selo (Petrinja), PŠ Glavina Donja (Imotski) i PŠ Veliki Raven (Križevci) te učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška, OŠ Jurja Dobrile (Rovinj), OŠ Vela Luka i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin). Svaka od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira nagrađena je od strane DM-a sa 1.350 eura.
Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija DM-a, u kojoj je od 2012. godine sudjelovalo više od 235.000 osnovnoškolaca koji su prikupili ukupno 3.100 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 53.000 stabala.
Izvor / Foto: madison.hr/  Lidija Bregant Jelić

POVEZANI ČLANCI

Najnovije