26.5 C
Zagreb
20.4 C
Zürich
22.6 C
New York
9.3 C
Buenos Aires
25.8 C
Melbourne
Četvrtak, 18 srpnja 2024

Džir po Hrvatskoj s Anom Mljećkom – Dubrovnik – Lovrijenac

Midsummer Scene festival ove godine u desetom izdanju na Lovrijencu, s mjuziklom, adaptacijom klasika Julesa Vernea, ‘Put oko svijeta u 80 dana’, koji će za vrijeme festivala biti izveden 15 puta. Jednom riječju bilo je fantastično.

Ansambl je ponovno izazvao divljenje posjetitelja iz cijelog svijeta. Izvrsne promjene dijalekata, plesa, kostima te glazba Lea Elsa pravi su odabir za ljetne večeri u Gradu, a tvrđava Lovrijenac, najljepša pozornica svijeta kao da je stvorena za ovu adaptaciju. Midsummer Scene festivala je jedini hrvatski festival na engleskom jeziku, čije je izvedbe do sada gledalo više od 30 tisuća ljudi.

Predstavu je adaptirao i režirao Sean Aita, dok je glazbu napisao Leo Elso. Scenograf i kostimograf je Roberto Surace, dizajner svjetla Aleksandar Mondecar, dizajner video projekcija Nikola Kapidžić. Peteročlani ansambl igra četrdesetak uloga, uživo svira, pjeva i glumi, a riječ je o Filipu Krenusu, Leu Elsu, Elliotu Mackenziju, Juliani Barros, i Rhianni Goodwin.

Festival je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London, uz pomoć dubrovačkih kulturnih institucija i brojnih sponzora. Osnivačice agencije za organiziranje događanja Brilliant Events, Darija Mikulandra Žanetić i Jelena Maržić, dvije divne, svestrane, talentirane žene i njihova ljubav prema kazalištu prije punih deset godina entuzijastično su odlučile pokrenuti Midsummer Scene Festival i dovesti kazališnu umjetnost i to u izvedbama na engleskom jeziku u Grad i na tvrđavu Lovrjenac.

Za sebe kažu da su one dvije smo amaterske glumice u Kazališnoj družini Kolarin i zaljubljenice u glumu, kazalište i dramska uprizorenja i gdje god putuju gledaju predstave neovisno na jeziku na kojem se igraju. Kada su 2013. godine pokrenule agenciju Brilliant Events za organiziranje događanja, htjele su stvoriti profesionalni kazališni festival, ali međunarodnog karaktera. U isto vrijeme Filip Krenus, treći član njihovog organizacijskog tima koji je inače glumac i prevoditelj s adresom u Londonu prisustvovao je eventu u hrvatskoj ambasadi u Londonu gdje su bili prisutni tada vodeći ljudi Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika te tražio da ga spoje s nekim u Dubrovniku jer je on želio raditi predstave na engleskom jeziku i otada ih veže isti cilj. Njih troje su postali izvrsni suradnici, partneri i prijatelji koji uživaju u kreiranju i stvaranju programa te novih vrijednosti festivala.

The Musical “Around The World in Eighty Days” prikazuje se svake večeri do 7. srpnja, tako da svi koji se nađete u Dubrovniku u ovom periodu nemojte propustit ovaj fantastični događaj koji počinje uvečer u 9.30 sati u tvrđavi Lovrijenac. Oduševio je mene , a sigurna sam da će i sve vas.

Foto: Midsummer Scene / Ane Stražičić Rodriguez – Ane Mljećka

POVEZANI ČLANCI

Najnovije