26.5 C
Zagreb
20.4 C
Zürich
22.6 C
New York
9.3 C
Buenos Aires
25.8 C
Melbourne
Četvrtak, 18 srpnja 2024

Džir po Hrvatskoj s Anom Mljećkom – Dan općine Mljet

Moja lijepa vala od Pomene na otoku Mljetu možda ovaj put nije bila centar svijeta ali je definitivno bila centar Hrvatske.

Povodom blagdana svetog Pavla, zaštitnika Mljeta i povodom Dana općine Mljet 28. lipnja 2024. g. održana je svečana sjednica Općinskog vijeća općine Mljet u hotelu Odisej s početkom u 12 sati, a nakon sjednice prigodni domjenak. Načelnik općine Mljet posebno je zahvalio hotelu Odisej i njegovoj direktorici Linditi Zečević na dobroj suradnji kroz godine i na bogatoj trpezi za koju je bio odgovoran glavni kuhar Saško Efremov.

Svečanu sjednicu je fantastično vodila urednica i voditeljica HRT Radio Dubrovnika, gospođa Nike Nagy. Svečana sjednica započela je hrvatskom himnom, a Pero Franić, mljecki kantautor, otpjevao je par mljetskih pjesama. Sjednicu je otvorio predsjednik općinskog vijeća, gospodin Pero Bašica koji je pozdravio sve prisutne a posebno cijenjene goste i govornike koji su čestitali Dan općine Mljet i podsjetili kako se samo zajedničkim radom može ostvarit prosperitet i zaželjeli još puno uspješnih godina rada i napretka svim Mljećkama i Mljećanima.

Cijenjeni govornici bili su: u ime domaćina – načelnik općine Mljet Đivo Market, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, u ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, u ime predsjednika Hrvatske vlade Andreja Plenkovića, te potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

Općinska priznanja su dobili: Udruga veterana HRM, don Stipo Zadro, Mala otočna biblioteka i plesna skupina Calypsice.

Nakon Svečane sjednice uslijedile su dodjele nagrada za vjernost otoku i hotelu Odisej koje je uručila direktorica TZO Mljet Andrea Anelić. Nagrade su dobili: za 31godinu vjernosti – Leo i Alenka Grmovšek, za 25 godina – Petar i Nada Bajec te za 20 godina vjernosti  gospodinu Gregorio Minervini. Među istaknutim gostima bili su između ostalih gospodin Joško Cebalo, predsjednik županijskog HDZ-a, načelnik policijske postaje Ston Hrvoje Franković, načelnik županijske vatrogasne postaje Stjepan Simović, predstavnici oružanih snaga Republike Hrvatske, ravnatelj NP Mljet Ivo Sršen i još mnogi uvaženi gosti.

Proslava Dana općine Mljet nastavila se na blagdan sv. Petra i Pavla sutradan na blackoj Festi svetoga Petra koju je, kako kažu organizatori posjetio veliki ljudi. Bilo je tu i potezanje konopa i boćanja, a pobjednicima su podijelile medalje. Uz roštilj i blacko vino i tradicionalni vatromet goste je sastav “Slatka tajna” zabavljao sve do kasno u noć.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije