29.7 C
Zagreb
24.7 C
Zürich
22.5 C
New York
8.5 C
Buenos Aires
25.5 C
Melbourne
Četvrtak, 18 srpnja 2024

LITERARNA NAGRADA „FONDAZIONE PICCOLI“

Zaklada „Agostina Piccoli” osnovala je LITERARNU NAGRADU “FONDAZIONE PICCOLI”,  koja se dodjeljuje ostvarenjima na  području kulture i umjetnosti, s  temama povezanim s jezikom,  tradicijom i poviješću moliško hrvatske zajednice. Natječaj ostaje otvoren do 1. kolovoza 2024.

Nagrada je osnovana s ciljem da se približi i putem medija popularizira jezična, povijesna i kulturna baština moliških Hrvata, te da se na taj način promiče zanimanje za njihovu zajednicu, s naglaskom na njezinom statusu posebne jezične manjine.

Vrste nagrada: – Literarna nagrada, Nagrada „Mali umjetnik”

U obzir dolaze sva prozna djela  (članci, studije, prikazi, novele,  priče…) i poezija na moliško-hrvatskom jeziku. Prozna djela i poezije mogu biti napisani i na talijanskom i hrvatskom jeziku.

Nagrada „Mali umjetnik” dodjeljuje djeci do navršene 12. godine. Na natječaj je moguće prijaviti se s likovnim i s literarnim ostvarenjima. 

Natječaj traje do 1. kolovoza 2024.

Natječaj je otvoren za sve. U obzir dolaze djela koja nisu ranije objavljena ili izložena. Na omotnici obavezno napisati za koju vrstu nagrade se natječete (literarnu ili nagradu “Mali umjetnik”). Uz djelo  obavezno napisati ime, prezime i adresu te po potrebi dodatna objašnjenja ili opaske o djelu.

Radove poslati ili osobno do staviti na adresu:
Fondazione “Agostina Piccoli” Centro di Documentazione via Castello, 47
I-86030 Montemitro (CB)

Radovi se mogu poslati i elektroničkom poštom na adresu: fondazione.piccoli@gmail.com.

Žiri za dodjelu nagrada Odbor koji ocjenjuje i nagrađuje djela sastoji se od šestero člano va. To su:

– predsjednica Zaklade “Agostina  Piccoli” iz Mundimitra 

– tri predstavnika društava iz Filiča i Kruča

– stručnjak za hrvatski jezik

– stručnjak na pedagoškom polju.

Nagrade 

Prva tri nagrađena autora dobit će  odlikovanje. 

Autor prvonagrađenog djela u kategoriji nagrade “Mali umjetnik” dobit će nagradu shodno svojoj dobi i interesima (npr. knjige, pu tovanje, pribor za informatiku i sl.). Nagrađeni radovi – i ostali i zabrani – bit će objavljeni u zbirci  literarnih ostvarenja, u izdanju  Zaklade „Agostina Piccoli“. 

Nakon dodjele nagrada Zaklada „Agostina Piccoli” uzima pravo da prema potrebi raspolaže literarnim i likovnim ostvarenjima, a u svrhu promicanja zanimanja za život i kulturu moliškohrvatske zajednice.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije