Božica

Božica

Autorica

Rođena sam 13. listopada 1969. godine u Bjelovaru. Do odlaska u Švicarsku u kojoj sam kod roditelja provodila školski odmor živjela sam u selu Martinac pokraj Čazme. U Švicarsku dolazim sa suprugom 1988. godine. I nakon svih godina provedenih u Švicarskoj, moj dom je ostao u Martincu u koji smo svake godine odlazili. Imam dvije kćeri koje kao i mi vole Hrvatsku i na to sam ponosna. Budući da su pohađale hrvatsku nastavu, uključila sam se u Udrugu roditelja i osam godina obnašala dužnost tajnice. Uključena sam u djelovanje Hrvatske humanitarne udruge u Švicarskoj (HHUŠ) i rado pomažem gdje mogu. Poznavajući dobro Ružu Studer Babić, uključila sam se u tim portala i tim putem ju podržavam u njezinom radu.

„Dobro je činiti dobro,“ ovaj rad me ispunjava i lijepo mi je biti u timu s ovim vrijednim, dragim osobama.

Objave autora

Bogatim kulturnim programom obilježena 20. Lička večer u Švicarskoj

Udruga “Lički sokol” svoju dvadesetu obljetnicu proslavila je s prijateljima iz domovine, Njemačke, Nizozemske, Švedske…

Proslavljeno pedeset zlatnih godina Croatije Zürich

Dok je srca, bit će i Croatije! Tom krilaticom obilježila se 27. rujna 2019. g. u Birmensdorfu pedeseta obljetnica najstarijeg hrvatskog kluba u Švicarskoj.

Dan državnosti Republike Hrvatske obilježen u Schaffhausenu posebnim programom

U prekrasnoj crkvi St. Johanna u švicarskom Schaffhausenu 23. lipnja 2019. godine svečano je obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske.  

Lička večer u Zollikonu i ovaj put ispunila očekivanja

Devetnaesta po redu Lička večer koja se održala u švicarskom Zollikonu u subotu, 24. studenog 2018. godine okupila je i ovaj put Hrvate iz cijele Švicarske.

Slavonija u malom u švicarskom Zollikonu

Veselu i razigranu večer uz odlično raspoloženje od samog početka večeri doživjeli su svi koji su se okupili na 7. Slavonskoj večeri u Zollikonu uz fantastične Džentlmene.

Slavonia band oduševio Hrvate u Švicarskoj, ovaj put na fešti kod Babogredaca

Da i nije važno koliko članova imaš, ako su oni koji su u udruzi vrijedni, pokazalo se u subotu 20. siječnja 2018. godine, kad se u Rheinfeldenu održala peta Babogredska fešta u organizaciji Zajednice Babogredaca iz Basela.