6.5 C
Zagreb
5.6 C
Zürich
-8.5 C
New York
17.2 C
Hong Kong
15.9 C
Melbourne
Subota, 4 veljače 2023
spot_img

Eva Mlyncar - Autorica

Rođena u Koški, u istočnoj Slavoniji 1940. godine. Po završetku školovanja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, profesionalni radni vijek odradila je u petrinjskom Gavriloviću. 

Određene životne okolnosti odvele su je u Švicarsku 1989, gdje je dočekala mirovinu te se 2003.ponovo vraća u Hrvatsku, bliže djeci koja su ostala živjeti u Hrvatskoj. 

Od djetinjstva pokazuje talent za likovnu umjetnost, ali uz profesionalni i bračni život nije bilo vremena za zadovoljstvo u stvaranju sve do mirovine kada je upisala i “Školu za treću životnu dob” u Zagrebu, gdje je završila 2 semestra, ali nije bilo mogućnosti za nastavak. 
Od 2012. godine postaje aktivni član “PETRIARTA”, udruge neprofesionalnih likovnih umjetnika, s kojima izlaže svoja djela na desetak različitih izložbi. 
 
Okušala se u raznim temama i tehnikama, od akvarela i tempere i kasnije acrila. Teme su razne, od pejzaža do portreta pa i apstrakcije. 
Samostalnu izložbu”IGRA SA ŠKOLJKAMA” ostvarila je u siječnju 2020.godine sa 20-tak radova u petrinjskoj gradskoj knjižnici. 
Uz slikarstvo ponekad se okuša u pisanju raznih tema, pa tako i svojih memoara.