1.9 C
Zagreb
4.3 C
Zürich
3.6 C
New York
21.9 C
Buenos Aires
18.6 C
Melbourne
Petak, 8 prosinca 2023

Martina Markov - Autorica

Martina Markov je majka, biologinja – doktorica prirodnih znanosti i spisateljica za djecu. Od najranijih dana gaji ljubav prema prirodi, posebice prema moru. Iako odrasla u Šibeniku, kao dijete je svaki vikend i ljetne praznike provodila u raju, u Murteru, u zelenom, plavom i žutom okruženju, s pogledom na rasute bisere – Kornatsko otočje. Zaljubljena u njegove boje, zvukove i mirise, nakon završetka studija biologije na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu odlučuje se život na tom rajskom otoku.

Svoju profesionalnu karijeru započinje u Upravnom odjelu za prostorno planiranje i  zaštitu okoliša Grada Šibenika te nastavlja u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Kornati“. Od siječnja 2019. godine odlazi u privatni sektor nastavljajući doprinositi zaštiti i promociji prirode.

Osnivačica je murterske Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja „Argonauta“ kroz koju je realizirala niz projekata usmjerenih edukaciji djece i mladih na temu zaštite prirode i okoliša. U svojstvu koautorice, kroz Argonautu objavljuje svoje prve slikovnice: Priča o Leonardu, Leonardo i prijatelji te Bepo i Kantica, a kao urednica edukativnu slikovnicu Šišmiš Vanja.

Prvotno unutar obiteljske tvrtke, a od travnja 2021. godine unutar vlastite izdavačke tvrtke Eco Edu Media d.o.o., nastavlja svoje djelovanje na edukaciji o zaštiti prirode i promociji naših zaštićenih područja.

„Beskrajno je zadovoljstvo svoje znanje i iskustvo prevesti na dječji jezik i prenijeti im svu tu ljubav i vezanost za prirodu. Biti spisateljica za djecu je najljepši posao koji sam mogla poželjeti. Divan je osjećaj „biti galeb Marko i morska kornjača Leonardo“, obilaziti naše parkove, diviti se njihovoj ljepoti i sve to prenositi upravo djeci.“

Objave autora: