Matea Brižić

Matea Brižić

Autorica

Rođena 30.05.1989.g u Požegi. Završila je Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ Trenkovo i Opću gimnaziju Požega. Preddiplomski studij biologije upisala je 2008. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Isti završava 2011. godine završnim radom „Krvne grupe“ pod mentorstvom akademika Pavla Rudana. U jesen 2011. godine upisala je diplomski studij eksperimentalne biologije, modul fiziologija i imunobiologija na istom fakultetu. Tijekom pete godine studija odlazi na Erasmus stručnu praksu na Medizinische Hochschule Hannover (MHH), Institut za transfuzijsku medicinu.

Tijekom studija aktivno se bavila plivanjem, a između ostalog plivala je i natjecala se na Sveučilišnim prvenstvima za matični fakultet s čijim je timom 2011. godine osvojila i brončanu medalju na Sveučilišnom prvenstvu. Od 2011. godine ima licencu „Spasilac na otvorenim vodama.“ Danas ima licencu instruktora spašavanja na otvorenim vodama Hrvatskog crvenog križa gdje vanredno radi kao predavač kolegija Spašavanje života na vodi i Ekološka zaštita priobalja. Uz prethodno opisane licence posjeduje i licencu ronioca u otvorenim vodama i CPR-AED te licencu Outward Bound instruktora.

Od 2011. godine tijekom i nakon studija dodatno se educira i radi u međunarodnoj školi Outward Bound. Unutar škole Outward Bound sudjeluje na mnogim međunarodnim projektima.

Danas radi u Hrvatskoj školi Outward Bound na pozicijama voditeljice Edukacijskog centar Veliki Žitnik i voditeljice odjela za donacije. Povremeno u svojstvu instruktora zajedno s drugim instruktorima provodi programe doživljajne pedagogije te je član izvršnog odbora u spomenutoj organizaciji.

Matea Brižić između ostalog dobitnica je zajedničke rektorove nagrade za studenski projekt „Noć biologije“, priznanja Prirodoslovno-matematičkog fakulteta za sportske uspjehe u akademskoj godini 2010./2011. te zahvalnice Hrvatskog crvenog križa za iskazanu solidarnost i humanost tijekom izbjegličke krize u Republici Hrvatskoj (jesen 2015.).

Objave autora