, , ,

Jubilarni, peti međunarodni Susret čuvara hrvatske etno baštine u Filderstadtu

Tradicija organiziranja međunarodnog folklornog okupljanja u Filderstadtu je 14. listopada 2017. okupila više stotina folkloraša iz Njemačke, Švicarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

, ,

Održana 17. Slavonsko- baranjska večer u Gerlingenu kod Stuttgarta

I ove godine sve ove stavke privukle su Hrvate iz čitave Njemačke i okolnih država željne topline slavonskog gostoprimstva na 17. po redu Slavonsko-baranjsku večer u organizaciji HDZ-a Stuttgart.

, ,

Hrvatska će u dodatnim kvalifikacijama igrati protiv Grčke, Švicarska protiv Sjeverne Irske

U Zürichu su  izvučeni parovi koji će između 9. i 14. studenog  2017. igrati dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

,

Hrvatski dan za pamćenje u Luksemburgu

U povodu obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske i četvrt stoljeća organiziranog djelovanja Hrvata u Luksemburgu, u prostorijama Centre culturel Gare u samom središtu metropole, održan je „Hrvatski dan u Luksemburgu“.

,

Obilježavanje Svjetskog dana kravate 2017

Kroz nekoliko dana ulazimo u mjesec kojeg nazivamo mjesecom kravate i kada 18. listopada obilježavamo Svjetski dan kravate, pronoseći našu hrvatsku kravatu kao pokretnu hrvatsku, ali i europsku i svjetsku baštinu i šireći svijest o tome da je Hrvatska domovina kravate.

, ,

Mi ostajemo u Hrvatskoj – Mladi odlučili uzeti sudbinu u svoje ruke

Iako različitih stavova i pogleda na svijet, ove mlade ujedinjuje isti cilj – ova generacija mladih želi ostati živjeti u Hrvatskoj!

,

Ivan Stevanović svojim paradama donio u ligi prvaka pobjedu Kadetten Schaffhausen

Iako su nakon prvog poluvremena bili u zaostatku s rezultatom 9:13, zahvaljujući najboljem igraču utakmice, Ivanu Stevanoviću, Kadetten Schaffhausen slavili su u petom kolu EHF Lige prvaka protiv danskog kluba Skjern Handbold s 25:24.

,

Zimska škola hrvatskoga folklora – 3. – 12. siječnja 2018.

Zimski ciklus ŠHF obuhvaća program plesova, nošnji, pjesme i glazbala hrvatskoga alpskog područja koje uključuje sjeverozapadnu Hrvatsku i Istru.

,

Konferencija na temu ​ « Hrvatska diplomacija od VIII st. do dana​š​njih dana »​

Konferencija će se odr​ž​ati 14. 10. 2017.​ u Parizu​ na​ ​sveučilištu ​Sorbon​ne​, uz sudjelovanje ​istaknutih predavača, uključujući ​novog hrvatskog​ veleposlanika u Parizu.

, ,

Slavonsko – baranjska večer u Stuttgartu

I ove godine udruga HDZ Stuttgart organizira jednu od najboljih i najposjećenijih domaćih zabava za koje se već tradicionalno traži karta više. Naravno, svima je jasno da se radi o slavonsko- baranjskoj zabavi.