Mladi za Vukovar – susret u Luzernu

Povodom 27. obljetnice vukovarske žrtve u Luzernu je u subotu, 17. studenog 2018. organiziran međumisijski susret mladih.

Vukovar u srcima Hrvata u Švicarskoj – Dan sjećanja u Dietikonu

U švicarskom Dietikonu 18. studenog 2018. održao se Dan sjećanja na herojski grad Vukovar.

Najava – Lička večer u Zollikonu

Na tradicionalnu 19. Ličku večer u Švicarskoj pozivaju članovi udruge Lički sokol.

Televizija istočne Švicarske snima reportažu o Hrvatima

U petak, 23. studenog 2018. godine s početkom u 19.00 sati švicarska regionalna televizija TV Ostschweiz snimiti će reportažu o Hrvatima koji žive na području istočne Švicarske

FORUM HRVATSKIH MANJINA

23. studenog 2018. u prostorima Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu, Trg Stjepana Radića 3, održat će se tradicionalni „Forum hrvatskih manjina“.

Završena Konferencija MEETING G2.4. Pogled u budućnost

Hrvatska treba postaviti komercijaliste za poticanje izvoza na udaljenim tržištima, poručili su sudionici konferencije G2.4.

Objavljen Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama radi ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu

S ciljem očuvanja i poticanja kulturne, znanstvene, gospodarske, sportske i druge suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama radi ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu.

Završena je 2. sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U Šibeniku je 11. studenoga završila 2. sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na Meeting G2.4. doputovalo više od 70 biznismena iz 19 zemalja

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović službeno je otvorila Konferenciju Meeting G2.4. „Pogled u budućnost“. Četvrto izdanje Konferencije koja je usmjerena na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske održava se u Kongresnom centru Forum Zagreb pred više od 150 poslovnih ljudi iz Hrvatske i svijeta.