Helena Hrman

Helena Hrman

Autorica

Zovem se Helena Hrman, rođena sam u Varaždinu, 16. svibnja 1980. godine. Još kao mala djevojčica voljela sam povijesne priče te se oduvijek zanimala za kulturu i povijest raznih naroda, a ponajprije svog vlastitog. To me je „odvelo“ na studij povijesti Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na kojem sam 2004. godine diplomirala sa temom „Hrvatska politička emigracija u Južnoj Americi nakon II. svjetskog rata“. Nakon završetka studija u Zagrebu vraćam se u Varaždinsku županiju gdje sam radila u prosvjeti , ali i kao novinarka. Prije šest godina put me odveo u Švicarsku gdje sam četiri godine radila kao učiteljica hrvatske nastave u kantonima Thurgau i Schaffhausen. Danas opet radim kao pedagoški djelatnik u Schaffhausenu te se veselim biti dio portala „moja-domovina.net. Nadam se da ću čitatelje ovog portala provesti kroz zanimljive priče i opisati barem mali dio svakodnevice Hrvata u dijaspori. Ugodno vam čitanje.

Objave autora

Grašo i Bešlić oduševili u Dietikonu

U prepunoj dvorani Stadthalle Dietikon, u subotu 10. studenog 2018.,  svoje su glazbeno umijeće pokazala dva velikana hrvatske te bosansko-hercegovačke glazbene scene Petar Grašo i Halid Bešlić.

“Dan sjećanja na herojski Vukovar” ove godine i u Švicarskoj

Prvi “Dan sjećanja na herojski Vukovar” održat će se u Zürichu, 18. studenoga 2018. godine.

Julienne Eden Bušić: „Hrvatska je moja domovina“

DIESSENHOFEN/DIETIKON- Posebna mi je čast biti večeras ovdje – rekla je okupljenima hrvatsko-američka spisateljica i prevoditeljica Julienne Eden Bušić, široj javnosti poznatija kao supruga pokojnog Zvonka Bušića, borca za hrvatsku neovisnost i slobodu.

U Winterthuru otvorena izložba hrvatskih umjetnika

WINTERTHUR – Dašak Hrvatske osjetio se u srijedu, 14. lipnja 2017. u kulturnom centru u Winterthuru gdje je povodom Dana hrvatske državnosti održana likovna izložba trojice hrvatskih umjetnika.

INTERVJU Nataša Balić, koordinatorica Hrvatske nastave u Švicarskoj Konfederaciji

Važna uloga u očuvanju hrvatske kulture i hrvatskog identiteta u Švicarskoj svakako pripada i Hrvatskoj nastavi koju pohađa velik broj učenika i koja od 1990. godine brine da se hrvatski jezik i u dalekoj tuđini njeguje i čuva.