, ,

Prva Plava noć Dinama iz Schaffhausena zasjala u najljepšem svijetlu

Nije se u subotu, 9. prosinca 2017. zaplavilo nebo nad Neuhasenom, zaplavila se dvorana u kojoj se igrao nogometni turnir i zaplavili su se stolovi koje su s ljubavlju pripremili organizatori prve Dinamove Plave noći.

,

U Generalnom konzulatu RH u Zürichu dodjeljene zahvalnice istaknutim pojedincima

Kao i svake godine Generalni konzulat Zürich dodijelio je priznanja Hrvaticama i Hrvatima koji su u proteklom razdoblju dali izuzetni doprinos radu GKZ, te pomogli u ostvarenju ciljeva Hrvata koji žive i rade u švicarskim kantonima koje pokriva Konzulat.

, ,

Božićna zabava “Alkara” Zürich

U Birmensdorfu se u subotu, 9.prosinca 2017. održala tradicionalna Božićna zabava u organizaciji Tamburaškog sastava Alkari iz Züricha.Goste su cijelu večer zabavljali TS Bosutski bećari, a u ulaznicu su bili uključeni aperitiv, večera i desert. Predivno uređena dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

,

Zajedništvo je rijeka koja nas povezuje, a mostovi spajaju

Tuga, bol i nepravda najčvršće su niti koje povezuju. Na sve što se proteklih dana dogodilo reagirali su Hrvati iz Švicarske, spontano, svatko na svoj način.

,

Sveti Nikola posjetio djecu u Schaffhausenu

U subotu, 2. prosinca 2017. u Stettenu pokraj Schaffhausena održan je tradicionalni doček djeci najdražeg sveca, sv. Nikole. 

, , ,

Dvadeset i prva zabava Hrvatske udruge Posavina Bern

OBERWANGEN, BERN – U subotu, 2. prosinca 2017. godine, na svoju dvadeset i prvu posavsku zabavnu večer pozvali su u Oberwangen pokraj glavnog grada Švicarske članovi hrvatske udruge Posavina Bern.

, ,

Mate Bulić u Zollikofenu razveselio posjetitelje Plave noći Slavonije

Tradicionalna Plava noć Slavonije, jedna od najomiljenijih i najposjećenijih zabava u ovom dijelu Švicarske i ove godine u Zollikofenu pokraj Berna okupila je više stotina vjernih posjetitelja.

, , ,

U Švicarskoj održan prvi sastanak Ruže Studer Babić – novoizabrane predstavnice Hrvata u Švicarskoj u Savjetu Vlade Republike Hrvatske

U petak 24. studenog 2017. u prostorijama Hrvatske dopunske škole u Dietikonu pokraj Züricha održan je prvi sastanak u nizu planiranih, koji je sazvala novoizabrana predstavnica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate u Švicarskoj, Ruža Studer Babić.

,

Osnovan je Hrvatsko-švicarski gospodarski klub

U Švicarskoj se mogu pronaći mnogobrojne sportske i kulturne udruge. Ono što je dosad nedostajalo napokon je zaživjelo – u Badenu je u lipnju o.g. pokrenut Hrvatsko-švicarski gospodarski klub (Kroatisch-Schweizerischer Wirtschaftsclub).

, ,

Poziv hrvatskim udrugama, zajednicama i zainteresiranim pojedincima

Dragi sunarodnjaci u Švicarskoj,
zahvaljujem udrugama i zajednicama koje su me predložile i svim ostalim pojedincima koji su podržali moju kandidaturu. Uz vašu podršku izabrana sam u Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i sljedeće četiri godine u Savjetu ću zastupati vas, Hrvate iz Švicarske.

, , ,

Vesela Lička večer u Švicarskoj oduševila sve prisutne

Lička večer u Zollikonu započela je himnom, nakon koje je prisutne na ovoj 18. po redu Ličkoj večeri u ime organizatora, u subotu, 18. studenog 2017. pozdravila Ličanka Ruža Studer-Babić, te pozvala na minutu šutnje za žrtve Vukovara i Škabrnje.

, ,

Julienne Eden Bušić: „Hrvatska je moja domovina“

DIESSENHOFEN/DIETIKON- Posebna mi je čast biti večeras ovdje – rekla je okupljenima hrvatsko-američka spisateljica i prevoditeljica Julienne Eden Bušić, široj javnosti poznatija kao supruga pokojnog Zvonka Bušića, borca za hrvatsku neovisnost i slobodu.

, , ,

Nogometni klub Dinamo Schaffhausen poziva na turnir i Plavu Noć

Cjelodnevni turnir i zabavu NK Dinamo Schaffhausen organizira 9. prosinca 2017. u Rhyfallhalle, Neuhausen.

, , ,

9. Livanjska noć u Zürichu ispunila sva očekivanja

I ova, deveta po redu Livanjska noć u organizaciji Livanjske zajednice iz Züricha privukla je 4. studenog 2017. u Zürich mnogobrojne Hrvate iz Švicarske, Njemačke i Austrije

, ,

Književne večeri u Švicarskoj s Julienne Eden Bušić

Književne večeri u Švicarskoj koje organiziraju suradnici portala Moja Domovina ugostiti će 16. i 17.studenog 2017. u Diessenhofenu i Dietikonu Julienne Eden Bušić

, ,

Vrhunska Duvanjska večer

Ovogodišnja, 20. jubilarna Duvanjska večer održana 04.011.17. u Burgdorfu pored Berna,  u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Duvanjske rose,  oborila je sve dosadašnje  rekorde posjećenosti.

, , ,

Nezaboravna 6. Slavonska večer Slavonie Zürich

Ova nezaboravna večer održala se u subotu, 28.10.2017. u Zollikonu pokraj Züricha, a sve da se ne zaboravi i da se pamti.

, ,

HNK Croatia Solothurn pobjedom završio jesenski dio natjecanja

Pobjedom nad FC Post Solothurn, Hrvatski nogometni klub Croatia Solothurn u svojoj grupi zauzeo je u jesenskom dijelu prvenstva odlično drugo mjesto

, ,

Koncert Belper Chora i Camerate Zagreb u Bernu oduševio publiku

Krajem rujna i početkom listopada imali smo prilike ponovno uživati u zajedničkim koncertima Belper Chora i Camerate Zagreb u prekrasnoj i na sva tri koncerta prepunoj dvorani Yehudi Menuhin Forum u glavnom gradu Švicarske.

, ,

Degustacija​ ​hrvatskih​ ​vina​ s ​Vallis​ ​Aureom

U Švicarskoj su se proteklih dana predstavila vrhunska hrvatska vina. Predstavljanje jepočelo degustacijom u organizaciji Vallis Auree u restoranu Sonne, Ennetbaden.

, ,

Izložba Julija Knifera u Zürichu

Pod nazivom “Možda sam svoje posljednje slike već načinio, a prve možda nisam.”, preuzetim iz njegovih “Zapisa” otvara se 26. 10. 2017. izložba Julija Knifera u Zürichu. 

, ,

Uskoro u Zürichu – tradicionalna Livanjska noć koja najavljuje dobru zabavu

I ove godine, Livanjska noć biti će ispunjena bogatim kulturno – zabavnim programom.

,

Peti selektivni trening za male nogometaše iz Švicarske i Njemačke

Cro Football Camp Switzerland organizira 5. selektivni nogometni kamp za dječake i djevojčice rođene 2004./2005. godine.

,

Vallis Aurea poziva na degustaciju najboljih hrvatskih vina u Švicarskoj

Jesen je godišnje doba koje donosi boje u život i idealno je vrijeme degustirati i uživati u vinima Valis-Auree iz Schaffhausena.

, , ,

Jubilarni, peti međunarodni Susret čuvara hrvatske etno baštine u Filderstadtu

Tradicija organiziranja međunarodnog folklornog okupljanja u Filderstadtu je 14. listopada 2017. okupila više stotina folkloraša iz Njemačke, Švicarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

,

Ivan Stevanović svojim paradama donio u ligi prvaka pobjedu Kadetten Schaffhausen

Iako su nakon prvog poluvremena bili u zaostatku s rezultatom 9:13, zahvaljujući najboljem igraču utakmice, Ivanu Stevanoviću, Kadetten Schaffhausen slavili su u petom kolu EHF Lige prvaka protiv danskog kluba Skjern Handbold s 25:24.

, ,

Jubilarna dvadeseta obljetnica Udruge Slavonac Zug ’97

Dana 7.10.2017. u Baaru, Udruga Slavonac Zug ‘97 proslavila je 20. obljetnicu svoga postojanja.

, ,

Slavonia band započeo svoju mini turneju u Švicarskoj nastupom u Sankt Gallenu

Ne dirajte mi ravnicu… Slavonia band oduševio svojim nastupom u Sankt Gallenu
Svoju mini turneju u Švicarskoj, Slavonia band započeo je u petak, 6. listopada u istočnom gradu Švicarske, Sankt Gallenu.

,

Izložba hrvatske umjetnice Marie Jaeger – Marčičević

U subotu, 14. listopada 2017. od 11:00 do 17:00 sati u galeriji ARVA, Rue d’Italie 12, 1800 Vevey,  otvaranje izložbe umjetnice Maria Jaeger-Marčičević.

,

Na 13. filmskom festivalu u Zürichu film Antonije i Davida Blaževića

Mladi kreativni umjetnici, sestra i brat Antonija i David Blažević i ove godine natječu se na 13. filmskom festivalu ZFF 72 u Zürichu. Ovogodišnja tema nosi naziv „plavo“, film ne smije trajati duže od 72 sekunde.

, ,

41. Rumeni List – Hodočašće mladih katolika u Einsiedeln

„Svi mi daleko od domovine pozvani smo obogaćivati zemlje u kojima živimo našim svjedočenjem kršćanskog života u obitelji, u društvu ili na radnom mjestu.“

,

PREMINUO ŽELJKO PERUŠIĆ

U švicarskom Sankt Gallenu u 82. godini preminuo je Željko Perušić, nekad proslavljeni Dinamov nogometaš i jedan od najboljih veznih igrača u klupskoj povijesti.

,

Jesenski susret Hrvatskog kulturnog kluba

Hrvatski kulturni klub iz Badena za mnoge je most prema domovini. U Badenu su se 17.rujna 2017. članovi i simpatizeri kluba sastali na tradicionalnom jesenskom susretu

,

41. RUMENI LIST – HODOČAŠĆE MLADIH U EINSIEDELN

Pastoralno osoblje Hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj poziva 30. rujna 2017. u Einsiedeln na 41. Rumeni list – godišnje okupljanje mladih Hrvatica i Hrvata.

, ,

Mladi Hrvat organizira humanitarni koncert za djecu u Južnoj Africi

Kada je 21-godišnji Matej Mrvelj, budući student socijalnog rada, koji trenutno radi u jednoj specijalnoj školi za djecu s disocijalnim ponašanjem upoznao defektologinju i predsjednicu projekta “For Children”, Sandru Schumacher, odlučio je provesti šest mjeseci u sklopu tog projekta u Južnoj Africi.

, ,

Jubilarna Hrvatska humanitarna noć u Baaru

Više stotina sunarodnjaka iz cijele Švicarske i ovaj put su se odazvali pozivu Hrvatske katoličke misije Zug i svojim dolaskom ih podržali u njihovom humanitarnom djelovanju.

,

Humanitarna zabava za gradnju kapele u Tisovcu

Početak druženja Hrvata u Švicarskoj i Tisovca počelo je 2004. godine kad je NK Croatia Zürich za koju je tada aktivno igrao Ante Valčić gostovao kod NK Croatie Tisovac. Gostoprimstvo je uzvraćeno i u međuvremenu preraslo u suradnju i prijateljstva koja se i dalje njeguju.

, ,

Dan zajedništva – svečana obljetnica Hrvatske katoličke misije Zürich

S ljubavlju se Hrvatska katolička misija Zürich pripremala za ovu zlatnu obljetnicu koju su obilježili četverodnevnim programom – duhovnom obnovom i završnim slavljem u Stadthalle Dietikon.

,

Nova koordinatorica hrvatske nastave u Švicarskoj

U školskoj godini 2017./2018.  u Švicarskoj je u Hrvatskoj nastavi došlo do izmjena. Nova koordinatorica je Aleksandra Šeremet. Mnogima je već poznata jer je u Švicarskoj podučavala od 2005. do 2007.

,

Zajednički koncert Ansambla Camerata sa švicarskim zborom

Ansambl Camerata Zagreb nastupiti će pod umjetničkim vodstvom Mathiasa Behrednsa s Belper Chor 27. i 29. rujna, i 1. listopada 2017. u poznatoj koncertnoj dvorani Menuhinov Forum

, ,

DAN MISIJE 2017. U BERNU

Svake godine druge nedjelje u rujnu, od 2005, od kada HKM Bern vodi fra Gojko Zovko, slavimo Dan misije katedrali, crkvi Presvetoga Trojstva (Dreifaltigkeitskirche) u Bernu.

, ,

PRVA HRVATSKA HUMANITARNA NOĆ U SCHAFFHAUSENU

Sva sredstva ove humanitarne zabave koju su organizirale hrvatske udruge iz Schaffhausena namjenjena su obiteljima koje sa svojom djecom dolaze u Švicarsku na sedmotjedno protonsko zračenje.

, ,

Susret nacija u Zugu

Upravo lošem vremenu u inat, činilo se u niti jednom trenutku nije nestao osmjeh s lica vrijednog osoblja – a isto to raspoloženje zarazilo je mnogobrojne goste koji su posjetili štand okićen s – tako i treba – trobojnicom sa šahovnicom u srcu.

,

Pomozimo vatrogascima u domovini

Svi smo sa strepnjom proteklih tjedana pratili vijesti o područjima diljem Dalmacije koja su bila pogođena požarima. Nakon što ljeto prođe, mnogi će sve te slike izbrisati iz sjećanja i zaboraviti sve te strahote.

,

Susret nacija u Zugu, 9. 9. 2017

Događaj pod nazivom „Fest der Nationen“ koji je u Zugu 2014. okupio više od 20 udruga migranata, motivirao je ured za integraciju i tadašnje sudionike da susret nacija opet organiziraju. Ove godine na susretu će sudjelovati više od 30 udruga koje će predstaviti svoju zemlju kulinarski i nastupima u kulturnom djelu.

,

Hodočašće vjernika HKM Frauenfeld/Schaffhausen u Rheinau

Zajedno u zajedništvu vjere. U nedjelju, 3.rujna 2017. godine, vjernici Hrvatske katoličke misije Frauenfeld/Schaffhausen tradicionalno hodočaste u svetište Rheinau. Sveta misa koju će pjevanjem pratiti Veliki zbor početi će u 12.00 sati.

, , ,

Još jedna pobjeda HNK Croatie Solothurn

HNK Croatia Solothurn i dalje pobjeđuje i uvjerljivo drži prvo mjesto.
Prvenstvena utakmica na domaćem terenu u subotu, 26. kolovoza 2017. nije za Croatiju najbolje započela.

, ,

HNK Croatia Solothurn uspješno krenula u novu sezonu

Perfektnim startom u novu sezonu može se pohvaliti HNK Croatia Solothurn – tri visoke pobjede u tjedan dana!

,

Dan Zajedništva i 50. obljetnica HKM Zürich

Jesenska duhovna obnova i 50. obljetnica održat će se od četvrtka 14. rujna i trajati do nedjelje 17. rujna.

,

Raspored održavanja hrvatske nastave u školskoj godini 2017./2018. u Švicarskoj

Objavljen je novi raspored održavanja Hrvatske nastave u školskoj godini 2017/2018. u Švicarskoj. Kompletan raspored možete pregledati i preuzeti u nastavku.

,

SLAVONIA ZÜRICH ORGANIZIRA I POZIVA NA ŠESTU SLAVONSKU VEČER

Šesta Slavonska večer koju organizira Slavonia Zürich održati će se 28.listopada 2017. u Gemeindesaal, Rotfluhstrasse 96  8702 Zollikon. Dobra zabava zagarantirana uz Tamburaški sastav „Dyaco“

,

U Švicarskoj otvoren najduži pješački most na svijetu

Most u Zermattu zamijenio je do tada postojeći most, koji je oštećen stijenama koje su padale na njega.
Skoro 500 metara dug most namijenjen pješacima otvoren je u subotu u blizini švicarskog grada Zermatta i predstavljen kao najduži pješački most na svijetu.

, ,

JUBILARNA HUMANITARNA HRVATSKA VEČER U BAARU

Deseta humanitarna hrvatska večer u organizaciji Hrvatske katoličke misije Zug održati će se 23. rujna 2017.
Humanitarna Hrvatska večer u Baaru jedna je od najposjećenijih hrvatskih zabava u Švicarskoj na kojoj su svake godine glavne zvijezde večeri poznati umjetnici iz domovine.

, ,

Hrvati iz Švicarske srcem uz Vukovarske leptiriće

Udruga Vukovarski leptirići osnovana je 2011. godine. Zahvaljujući udruzi i angažmanu pojedinaca vukovarska djeca s posebnim potrebama imaju suvremene terapije, radionice…

,

Hrvatski softver će u Švicarskoj očitavati 2,2 milijuna pametnih brojila

Zagrebačka je agencija Cinnamon za švicarsku tvrtku VOLAG System AG razvila mobilnu aplikaciju Unimod Collect koja koristeći Bluetooth tehnologiju očitava pametna brojila. VOLAG System AG jedna je od vodećih švicarskih tvrtki za razvoj rješenja za daljinsko prikupljanje podataka i njihovu analizu, a softver koji je razvio zagrebački Cinnamon koristi se za očitavanje 2,2 milijuna brojila u Švicarskoj, što je približno trećina svih brojila u državi.

,

Slavonac Zug ’97 poziva na jubilarnu zabavu

Slavonac Zug ’97 poziva članove, prijatelje i sve ljude dobre volje da s njima proslave 20 godina uspješnog djelovanja. JUBILARNA 20. SLAVONSKA VEČER održati će se u subotu 07.10.2017. godine u Waldmannhalle Baar s početkom u 18.00 sati.

,

Pjesma igrača i navijača

Orila se gotovo do jedan sat iza ponoći pjesma u Hrvatskom domu u Luzernu. Došli su nakon utakmice na Swissporareni svi nogometaši, stručni stožer i logistika Osijeka, pridružili su im se njihovi navijači ne samo iz grada na Dravi, nego i oni koji su doputovali iz raznih krajeva Europe, pa smo svjedočili atmosferi koja će ostati upamćena i među našim domaćinima, Hrvatima koji žive u ovom dijelu Švicarske.

,

Na Swissporarenu brojni Osječani i dijaspora

Već nakon izvlačenja parova 2. pretkola Europske lige, kada se doznalo da je druga europska prepreka Luzern, bilo je jasno kako će na put u Švicarsku veći broj navijača bijelo-plavih. Navijačka euforija dodatno je podgrijana odličnim rezultatom iz prvog susreta u Gradskom vrtu (2:0), iako je većina i prije njega već rezervirala svoje aranžmane u Luzernu.

,

Na muzičkom festivalu u Zürichu nastupio orkestar iz Jastrebarskog

Od 06. – 10. srpnja 2017. u Zürichu je na svjetskom festivalu mladih gostovalo više od 80 orkestara. Po četvrti put na festivalu je nastupio Puhački orkestar Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko.

,

Jubilarna obljetnica župe Sv. Petar u Schaffhausenu

Crkva Sv. Petra izgrađena je 1957. kao druga katolička crkva grada Schaffhausena. Od početka sedamdesetih u njoj su se udomili i Hrvati.

, ,

Odigrana prijateljska utakmica MNK Croatia 97 Appenzell i Croatia Stuttgart

U nedjelju, 2. srpnja 2017. ljubiteljima futsala u Švicarskoj ponudila se utakmica dviju odličnih ekipa iz iseljeništva. U prijateljsku posjetu MNK Croatiji iz Appenzella došla je u Croatia Stuttgart.

,

Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Jastrebarsko dolazi u Zürich

Generalna proba puhačkog orkestra Vatrogasne zajednice Jastrebarsko održat će se u amfiteatru parka Erdödy u Jastrebarskom u utorak 4. srpnja s početkom u 19.30.sati

, ,

Izložba kreativne umjetnice SuzAne Senn-Beneš

„Gdje postoji želja, tu se uvijek nalazi i srce,“ moto je umjetnice Suzane Senn-Beneš. U sklopu izložbe Garten-Art skupljala su se sredstva za humanitarnu akciju Helvetas – Bunar, pitka voda za sve.

,

TS Alkari i Udruga Sveti Blaž pozivaju na humanitarnu zabavu

U Švicarskoj imamo udruge koje svoje djelovanje i rad «okrune» onog trenutka kad prihod koji se ostvari na nekom događaju poklone potrebitima u domovini. Uz udruge, humanitarno su aktivne i hrvatske katoličke misije.

, ,

Poruka mira biskupa Komarice vjernicima u Švicarskoj

Na poziv ustanove „Kirche in Not“ što u prijevodu znači Crkva u nuždi, u Švicarskoj je od 17.- 23. lipnja 2017. boravio banjolučki bikup Franjo Komarica.

,

Vernisaža SuzAna Senn-Benes

U vrtnom centru Weber, Kirchdorf AG održati će se 25. lipnja 2017. vernisaža na kojoj će biti izložena umjetnička djela Suzane Senn-Benes.

, ,

NK Dinamo završio sezonu 2016/2017 turnirom i piknikom

Svoju sezonu NK Dinamo već godinama zaokruži tradicionalnim turnirom i piknikom. Ove godine je to bila prilika za posebno slavlje – ulazak u 3. švicarsku ligu.

, ,

U Winterthuru otvorena izložba hrvatskih umjetnika

WINTERTHUR – Dašak Hrvatske osjetio se u srijedu, 14. lipnja 2017. u kulturnom centru u Winterthuru gdje je povodom Dana hrvatske državnosti održana likovna izložba trojice hrvatskih umjetnika.

, ,

U Bernu obilježen Dan državnosti

Veleposlanik Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji i Kneževini Lihtenštajn mr.sc. Aleksandar Heina i supruga Zvjezdana pozvali su 13. lipnja 2017. na proslavu i domjenak povodom dana državnosti u rezidenciju Veleposlanstva u Muri pokraj Berna.

,

Hrvati iz Švicarske hodočastili Crnoj Gospi u Einsiedeln

Prekrasno vrijeme pratilo je 10. i 11. lipnja 2017. tisuće hodočasnika koji su pohrlili Marijinom svetištu u Einsiedeln. Mnogi su to iskoristili i već u jutarnjim subotnjim satima krenuli prema ovom lijepom svetištu u centralnoj Švicarskoj.

, , ,

Piknik HKUD-a Fale – tradicija koja traje

HKUD „Fala“ iz Schaffhausena sljedeće godine slavi 40-tu obljetnicu kulturnog djelovanja. Uz njegovanje hrvatske kulture, „Falaši“ svake godine organiziraju za članove i prijatelje piknik na kojem se prije godišnjeg odmora svi dobro zabave.

, , ,

ARGENTUM u Schaffhausenu otvorio drugu poslovnicu

Kada su u prosincu 2016. godine u trgovačkom centru Herblingen u Schaffhausenu krenuli s ponudom Argentumovog nakita, mladi poduzetnici najavili su otvaranje druge poslovnice.

, , ,

Marco Ćurić i Mijo Jakovljević stopama Petrića i Rakitića

U Cro Football Switzerland su s ponosom primili vijest da su njihova dva talenta pozvana u hrvatsku reprezentaciju te će igrati u prijateljskim utakmicama.

,

Biskup Franjo Komarica dolazi u Švicarsku

Banjolučki biskup Franjo Komarica dolazi u Švicarsku i održati će od 17. – 23. lipnja na više mjesta Svete Mise nakon kojih će u nekim mjestima biti prilike i za razgovor. Biskup će također biti gost kod radio postaje Radio Maria.

, , ,

NK Dinamo iz Schaffhausena osvojio prvenstvo i ulazi u višu ligu

Iako je za NK Dinamo iz Schaffhausena već dan ranije bilo jasno da će zbog remija direkntog suparnika završiti na prvom mjestu, u nedjelju, 4. lipnja 2017. NK Dinamo je igrao kao i cijelu sezonu – s ciljem pobijediti i u ovoj utakmici. Po prvi put Dinamo ulazi u 3. ligu!

,

Dvanaest uspješnih godina CROATICUM-a

U prosincu 2005., mladi bračni par Tomislav i Klaudija Račić osnovali su turističku agenciju Croaticum. Sve godine tvrtka se nalazi, kad je u pitanju poslovni svijet u srcu Švicarske – Zürichu. Prvu godinu sjedište se nalazilo u kvartu Seebach, od rujna 2009. posluju u Neu Oerlikonu.

, ,

Informacije – Prebivalište i boravište – 2.dio

U prvom dijelu objasnili smo općenite zakonske obveze koje su vezane uz prebivalište i boravište. Ovaj dio je nastavak s objašnjenjem što još morate učiniti ako mjenjate adresu i napuštate domovinu zbog iseljenja u inozemstvo, ili ako se iz inozemstva selite u Hrvatsku.

,

51. HODOČAŠĆE GOSPI U EINSIEDELN

Hrvatske katoličke misije u Švicarskoj pozivaju 10. i 11. lipnja 2017. na hodočašće Gospi u Einsiedeln

, ,

Informacije – Prebivalište i boravište

Zbog mnogobrojnih upita putem maila ili poruka, objaviti ćemo u nekoliko priloga informacije za iseljenike, povratnike, useljenike ili one koji namjeravaju iseliti iz RH. U prilozima će se pronaći odgovori na različita pitanja koja ste nam uputili.