Ukida se viza za SAD

Od kraja devedesetih hrvatski građani priželjkuju ukidanje viza za SAD. Nakon ulaska u EU Hrvatska je bila jedna od pet zemalja članica kojima je i dalje trebala viza za SAD.
28. rujna 2020./by mojadomo

Uskoro u Švicarskoj – Glasanje s važnim pitanjima za građane

Uskoro će birači u Švicarskoj imati priliku odlučiti o pet pitanja, između ostalog o dvotjednom plaćenom dopustu za očeve, umjerenoj imigraciji i poreznom odbitku za djecu.
16. rujna 2020./by mojadomo

Održan posljednji ispraćaj žrtava poslijeratnog razdoblja Drugog svjetskog rata u Otočcu

Na 74. godišnjicu pogibije 15 civilnih žrtava poslijeratnog razdoblja Drugog svjetskog rata, u Otočcu je 12. rujna 2020. održan njihov dostojanstven posljednji ispraćaj i obred pokopa.
14. rujna 2020./by mojadomo

Sabor: Zakon o strancima upućen u drugo čitanje

Hrvatski sabor u drugo saborsko čitanje uputio je nekoliko zakonskih prijedloga, među kojim i prijedlog Zakona o strancima po kojem se više neće utvrđivati godišnja kvota za zapošljavanje stranaca.
12. rujna 2020./by mojadomo

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini održat će se 15. studenoga 2020.

Radi usklađivanja s odredbama Izbornog zakona BiH, lokalni izbori u Bosni i Hercegovini koji su se trebali održati 4. listopada 2020. g., održat će se 15. studenoga 2020. g.
27. kolovoza 2020./by mojadomo

Umjesto Ruže Tomašić u Sabor ide njezin asistent

Ni 3907 preferencijalnih glasova liste koalicije Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista u X. izbornoj jedinici, nije bilo dovoljno Robertu Pauletiću da osvoji zastupničko mjesto. Umjesto Ruže Tomašić u Hrvatski sabor ide Marko Milanović Litre koji je dobio 19 preferencijalnih glasova.
10. srpnja 2020./by mojadomo

IZBORI 2020. – HDZ pobjedio u devet izbornih jedinica

Sva tri zastupnička mjesta XI. izborne jedinice pripala su HDZ-u. Donosimo detaljne rezultate iz onih zemalja gdje je na izbore izašlo više od 200 birača.
6. srpnja 2020./by mojadomo

Moja voljena Hrvatska – Program i ciljevi liste br. 8. u XI. izbornoj jedinici 

Na listi br. 8. koja traži zastupnička mjesta u Hrvatskom saboru za iseljeništvo su osobe s tri kontinenta. Pet ih je još u iseljeništvu, dok su tri osobe povratnici ili useljenici u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.
2. srpnja 2020./by mojadomo

Predizborne igre u kojima su akteri zvučnih imena

Očito je trgovina već počela ali narod još uvijek nije shvatio da je upravo on taj koji izlaskom na izbore u što većem broju može zaustaviti upravo ovakvu trgovinu.
1. srpnja 2020./by mojadomo