12.9 C
Zagreb
9.4 C
Zürich
19.4 C
New York
9 C
Buenos Aires
26.5 C
Melbourne
Subota, 18 svibnja 2024
spot_img

Švicarska: Uspješan «2. Women’s Day»

Povodom međunarodnog Dana žena Hrvatsko-švicarski gospodarski klub pozvao je svoje članove i prijatelje na «Apéro», koji je održan u petak, 8.3.2024., u hotelu «Hilton Garden Inn» u Spreitenbachu.

Monika Vitez i Marija Mikić, članice glavnog odbora Gospodarskog kluba, otvorile su «Apéro», kazavši, među inim, da su ove godine pod znakom ravnopravnosti bili pozvani i muškarci, koji su, međutim, bili ipak u znatno manjoj mjeri zastupljeni nego li “ljepši spol”.

Potom su Vitez i Mikić pozdravile dvije uspješne poduzetnice, koje su predstavile svoje tvrtke: Nathalia Močivuna Nascimento uime Salona Consulting GmbH iz Luzerna i Klaudija Račić uime Croaticum GmbH iz Züricha. Dočim se Močivuna Nascimento bavi već nekoliko godina administrativnim poslom vezano za stjecanje hrvatskog državljanstva, je Račić gotovo dva desetljeća djelatna u turizmu.

Putem «video calla» nazočnima su se obratile Sonja Palić uime «AUS-NZ Croatian Women in Leadership» iz Australije, Solange Benites Juvella uime «Chamber of Commerce Brazil-Croatia» i Katia Gavranić Camargo uime «Društva Prijatelja Dalmacije» iz Brazila te Ruža Studer uime Udruge IPU – Iseljenika, povratnika i useljenika iz Hrvatske. Sve navedene žene opisale su ukratko svoje veze s Hrvatskom te su tom prilikom predstavile i rad svojih udruga, odnosno ustanova. Ovo je bio nastavak već prije započetog međunarodnog povezivanja između poslovnih žena hrvatskog podrijetla.

Nakon službenog dijela uslijedilo je ugodno druženje uz zakusku i glazbu, koju je puštao Dj AndrejCroat83. Ovaj «Apéro», koji je bio namijenjen ulozi žene u gospodarstvu i društvu, prošao je vrlo uspješno zbog čega je sa više strana izgovorena želja da se ovakav susret organizira i sljedeće godine.

Tekst: Damir Petkov / Foto: Daniel Gašić

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije