14.8 C
Zagreb
12.2 C
Zürich
11.9 C
New York
11.4 C
Buenos Aires
22.2 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

U švicarskom Spreitenbachu predstavljen zbornik o komunističkim zločinima

Predstavljanje zbornika “Komunistički zločini 1”, održano u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu i švicarskog Hrvatskog svjetskog kongresa, u subotu, 24.2.2024., u hotelu “Hilton Garden Inn” prošlo je izvanredno.

Jedan od suautora dr.sc. Vlatko Smiljanić predstavio je u početku nakladnika zbornika, Fakultet hrvatskih studija u Zagrebu, te je opisao glavne okolnosti, pod kojima je spomenuto djelo objavljeno; doc.dr. Vladimir Šumanović, također suautor, govorio je o svim sedam radova te se pritom posebno osvrnuo na pojedine povijesne specifičnosti.

Damir Petkov vodio je potom raspravu, postavljajući i prenoseći pitanja od strane auditorija. Potkraj je dr. Dane Herceg, umirovljeni predsjednik Visokoprekršajnog suda RH, predstavio najnoviju knjigu prof.dr. Matka Marušića “Priručnik hrvatske politike”.

Organizatori tribine, Slobodan Mikac, Generalni konzul RH u Zürichu, i Vinko Sabljo, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa u Švicarskoj, zahvalili su svim govornicima i publici na dolasku te su sve nazočne pozvali na zakusku.

Tekst: Damir Petkov / Foto: Niko Radat

POVEZANI ČLANCI

Najnovije