13.9 C
Zagreb
12.9 C
Zürich
12.9 C
New York
13.8 C
Buenos Aires
23.6 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Božićni domjenak u Zugu

Po drugi puta je Hrvatsko-švicarski gospodarski klub pozvao svoje članove i prijatelje na Božićni domjenak, koji je održan u četvrtak, 14.12.2023., u prostorijama restorana «Olivo» u Zugu, gdje se okupilo 90-ero ljudi. Tom prigodom dodijeljena je Jozi Luburiću, CEO Maestral AG iz Dietikona ZH, povelja kao priznanje za promičbu hrvatskih poduzetnika u Švicarskoj.

Nakon što je predsjednik Gospodarskog kluba, Damir Petkov, službeno otvorio svečani skup, riječ je preuzeo Marko Cvitkušić, koji je, među ostalim, pozdravio Sašu Čvrljaka, prvog tajnika pri veleposlanstvu RH u Bernu, i Jozu Dalića, predstavnika Hrvata u Švicarskoj i Zapadnoj Europi pri vladi RH. Čvrljak, koji je tek nedavno stigao u Švicarsku, zahvalio je na gostoprimstvu te izrazio želju za budućom suradnjom. O djelatnosti Gospodarskog kluba ukratko je govorila Monika Vitez, naglasivši koliko je važno da se Hrvati okupljaju i na gospodarskom planu u ovoj zemlji.

Potom je riječ ponovno dobio Damir Petkov, pozvavši Jozu Luburića na kratki intervju da bi svim nazočnima što bolje mogao prenijeti rad i uspjeh tvrtke Maestral, koja je osnovana prije 31 godinu. Luburić je, među inim, istaknuo kako se tijekom zadnja tri desetljeća promijenio fokus kupaca, koji danas više nego ikada prije vode računa o zdravstvenim i ekološkim aspektima prehrambenih proizvoda. Upitan od Petkova kakav je on, pak, šef, i što se promijenilo po pitanju menadžmenta, Luburić se kratko nasmijao: «Mislim da sam kao šef pristupačan i pravedan, a što se tiče vođenja tvrtke mogu kazati da sam u početku puno više odluka donašao sam, dok to danas činimo u timu.» Kao godinu prekretnicu on je izdvojio 2010. godinu kada su u tvrtku integrirali i ne-Hrvate, želeći tako iskoračiti iz uskog dometa djelovanja među svojim sunarodnjacima.

Luburić je najsrdačnije zahvalio na priznanju te najavio da će tvrtka Maestral u skoroj budućnosti krenuti djelomice novim stazama. Na intervenciju Petkova što bi to konkretno značilo, Luburić s osmijehom na licu ipak nije želio staviti sve karte na stol. Svim uzvanicima Monika Vitez je podijelila poklone, a Marko Cvitkušić uputio je riječi zahvalnosti svim donatorima, posebno tvrtki Hedin Automotive AG, koja je u dvorištu restorana «Olivo» samo za tu večer izložila jedno od svojih najljepših vozila.

U drugom dijelu servirane su od strane domaćina razne hrvatske i talijanske delicije, a za «dobru kapljicu» pobrinula se tvrtka Mirakul Weine iz Züricha, ponudivši, dakako, razna hrvatska vina. Za glazbeni ugođaj bio je odgovoran Dejan Zorić, otpjevavši na gitari mnoge hitove hrvatske estrade. Sudeći po zadovoljnim licima svih gostiju, ovaj je Božićni domjenak uspješno zaokružio kraj aktivnostima Gospodarskog kluba za ovu godinu.

Tekst: Damir Petkov / Foto: Daniel Gašić / Moja Domovina

POVEZANI ČLANCI

Najnovije