Igor Mandić

Igor Mandić

Autor

Rođen sam 25. siječnja 1980. godine u Winterthuru, gdje sam uz roditelje i stariju sestru odrastao i pohađao osnovnu skolu i gimnaziju. Veliko zanimanje za ekonomiju, financije i računovodstvo odvelo me nakon vojske i tri godine poslovnog iskustva, na ekonomski fakultet sveučilista u Zürichu (Universität Zürich), gdje sam 2008. godine diplomirao. Odmah nakon fakulteta sam se zaposlio u reviziji računovodstva u Zugu, što me je, pored ljubavi, potaklo da svoju okolinu usmjerim prema srednjoj Švicarskoj. Nakon četiri godine rada stekao sam državnu diplomu revizora računovodstva (Dipl. Wirtschaftsprüfer). Danas živim i radim u Rotkreuzu (kanton Zug).

Iako sam rođen i odrastao u ovoj predivnoj zemlji Švicarskoj, ljubavi prema domovini Hrvatskoj nikada nije nedostajalo. Zahvaljujući mojim roditeljima koji su me “tjerali” da u vlastita četiri zida govorim hrvatski i koji su me redovito vodili na hrvatsku misu, danas se ponosim hrvatskom kulturom, vjerom i hrvatskim jezikom. Taj ponos potakao me je da prihvatim poziv i budem predsjednik Misijskog Vijeća Hrvatske Katoličke Misije Zug i cčan crkvenog pjevačkog zbora.

Preko djelatnosti u Misiji Zug upoznao sam Ružu Studer - Babić i portal “Moja Domovina”, na čemu sam od srca zahvalan. Nadam se da ću s mojim člancima dati svoj doprinos širenju hrvatske kulture i jačanju hrvatske zajednice u Švicarskoj, a možda i široj dijaspori.

Objave autora

Predbožićne duhovne vježbe u Einsiedelnu

Duhovne vježbe održat će se u organizaciji Molitvene zajednice Krvi Kristove Švicarske 23. i 24. studenog 2019. g. u Einsiedelnu.

Zajednica Tramošnica Gornja održala 9. Humanitarnu večer

Deveta humanitarna večer Zajednice Tramošnica Gornja održala se 21. rujna 2019. godine u švicarskom Rothristu.

12. Hrvatska humanitarna večer u Zugu

Hrvatska katolička misija Zug organizira i poziva na tradicionalnu Hrvatsku večer humanitarnog karaktera.

Rosary around Switzerland

Pod imenom “Rosary around Switzerland”, u Švicarskoj će se 6. listopada 2019. godine, kao u mnogim državama prije, održati molitva Krunice uz granicu te svim katoličkim crkvama i institucijama.

Hrvatska katolička misija Zug – Hodočašće u Svetu Zemlju

Iz Svete Zemlje u kojoj su boravili od 7. do 15. svibnja, hodočasnici su se vratili ispunjeni nezaboravnim utiscima.

17. Susret ministranata u Švicarskoj – CROMIN 2019.

U Maltersu se održao 17. CROMIN, susret ministranata i dječjih zborova hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj.

Bugojanska večer u Rotkreuzu

U Rotkreuzu se 20. listopada 2018. održala 14. Bugojanska večer.

VEČER SREDNJE BOSNE U FREIENBACHU

Osma večer Srednje Bosne održala se 6. listopada 2018. godine u Schwerzisaal u Freienbachu. Goste iz cijele Švicarske, kao i iz susjedne Njemačke i Austrije, s osmijehom na licu dočekalo je veselo i čitavu večer raspoloženo osoblje.

52. Hodočašće Hrvata Švicarske u Einsiedeln

52. Svehrvatski molitveno-pokornički pohod Marijinu svetištu u Einsiedeln kao svake godine okupio je 9. i 10 lipnja 2018. mnogobrojne vjernike hrvatskog naroda iz svih 12 Hrvatskih Katoličkih Misija u Švicarskoj.

Susret nacija u Zugu

Upravo lošem vremenu u inat, činilo se u niti jednom trenutku nije nestao osmjeh s lica vrijednog osoblja – a isto to raspoloženje zarazilo je mnogobrojne goste koji su posjetili štand okićen s – tako i treba – trobojnicom sa šahovnicom u srcu.