Ivica Žuljević

Ivica Žuljević

Autor

Ja sam Ivica Žuljević , rođen sam u Splitu 5. 5. 1962. godine gdje sam odrastao, završio osnovnu i srednju medicinsku školu. Bavio sam se aktivno sportom, pa sam uz veslanje, šest godina trenirao i košarku. Nakon srednje škole odlazim u Zagreb gdje završavam Veterinarski fakultet. Tijekom godina školovanja, sudjelovao sam u radu školskih i studentskih novina.
Sudionik sam domovinskog rata. Radio sam na više različitih radnih mjesta, uglavnom u struci. Probao sam i život izvan domovine kroz iskustvo od skoro 5 godina, u Švedskoj, Njemačkoj i Italiji. Okušao sam se i u privatnom poslu, a sada već 15 godina radim za jednu američku kompaniju. Volim životinje i dobre ljude, uživam u moru, jedrenju, putovanjima, šetnjama, čitanju, fotografiranju, pčelarstvu, uzgoju ljekovitog bilja itd.
Živim i radim u Zagrebu, ali zbog čestih putovanja, tu sam najmanje. Posao me vodi u sve dijelove prelijepe nam domovine i kad smo se jednom prilikom draga mi prijateljica Ruža (Studer Babić) i ja našli na jednoj konferenciji, ona je dala ideju zašto se ja ne bih ponovno primio pisanja i to kao član ekipe portala Moja Domovina. Zaintrigiralo me! Doprinjeti povezivanju domicilne i iseljene Hrvatske pišući o zanimljivostima i zanimljivim ljudima, predstavlja izazov. Ako netko bude čitao ono što pišem i kroz moje priloge osjeti ljubav prema zajedničkoj nam domovini, to će mi biti veliki poticaj za daljnje pisanje. Neka između ostalog, to bude jedan mali doprinos u širenju ljubavi i dobre vijesti.

Objave autora

VIDEO – Intervju prof. Stjepan Šterc – Kad je u pitanju demografija, Vlada nije poduzela niti jedan strateški korak

Profesor Stjepan Šterc, poznat i priznat demograf u intervjuu se između ostalog osvrnuo na proteklo razdoblje Vlade.

Dobro je činiti dobro – Hrvati Švicarske u humanitarnoj pomoći Zagrebu

Ovih dana u Zagreb je stigla donacija Hrvatske humanitarne udruge u Švicarskoj. Kako pomoć koja stiže iz iseljeništva doživljavaju sunarodnjaci u domovini?

Održana izvanredna i izborna Skupština Udruge Iseljenici, povratnici i useljenici

Skupština udruge koja se intenzivno bavi pitanjima i problemima iseljenika i povratnika izabrala je novo vodstvo.

G2.4 Meeting – Osvrt na Konferenciju poslovnog umrežavanja iseljene i domovinske Hrvatske

U članku donosimo zanimljive izjave Hrvatica i Hrvata iz cijelog svijeta koji su nazočili ovogodišnjoj Konferenciji G2 Meeting u Zagrebu.

Iseljavanje – porazna činjenica Hrvatske – Zagreb 23.10. 2018.

Dvorana Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu bila je premala za sve koji su htjeli nazočiti predstavljanju knjige i privukla je interes kako stručnjaka iz akademske zajednice tako i mnogih mladih ljudi koji su se htjeli bolje upoznati s najnovijim podacima o iseljavanju

Intervju – Demograf Stjepan Šterc: Hrvatsko iseljeništvo je bogatstvo Hrvatske

Doc. dr. sc. Stjepan Šterc, jedan od vodećih demografa u Hrvatskoj dao je pred gostujuća predavanja koja će imati u travnju u Švicarskoj intervju našem suradniku.

Nemoj gledati što ćeš dobiti od svoje domovine, nego gledaj što ćeš dati i napraviti za nju – Neki od Hrvata u iseljeništvu – dr. sc.Ivan Hrvoić

Prilikom posjeta domovini kao i aktivnom sudjelovanju na ovogodišnjem Forumu G2.3 koji se održao u Zagrebu od 06.-08. studenog 2017., iskoristili smo susretljivost i ljubaznost dr.sc. Ivana Hrvoića, u svijetu priznatog stručnjaka u magnetometriji, te ga zamolili za intervju kojeg je u njegovom domu u Zagrebu dao našem suradniku 10.11.2017.

Meeting G2 – Poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske – konferencija 6.- 8. studenog 2017.

Treća konferencija u Zagrebu okupila iseljenike iz 20 zemalja i mnogobrojne povratnike koji su najbolji primjer da se u Hrvatskoj može uspješno poslovati.