1.9 C
Zagreb
4.3 C
Zürich
3.6 C
New York
21.9 C
Buenos Aires
18.6 C
Melbourne
Petak, 8 prosinca 2023

Ivica Žuljević- Autor

Ja sam Ivica Žuljević , rođen sam u Splitu 5. 5. 1962. godine gdje sam odrastao, završio osnovnu i srednju medicinsku školu. Bavio sam se aktivno sportom, pa sam uz veslanje, šest godina trenirao i košarku. Nakon srednje škole odlazim u Zagreb gdje završavam Veterinarski fakultet. Tijekom godina školovanja, sudjelovao sam u radu školskih i studentskih novina.
Sudionik sam domovinskog rata. Radio sam na više različitih radnih mjesta, uglavnom u struci. Probao sam i život izvan domovine kroz iskustvo od skoro 5 godina, u Švedskoj, Njemačkoj i Italiji. Okušao sam se i u privatnom poslu, a sada već 15 godina radim za jednu američku kompaniju. Volim životinje i dobre ljude, uživam u moru, jedrenju, putovanjima, šetnjama, čitanju, fotografiranju, pčelarstvu, uzgoju ljekovitog bilja itd.
Živim i radim u Zagrebu, ali zbog čestih putovanja, tu sam najmanje. Posao me vodi u sve dijelove prelijepe nam domovine i kad smo se jednom prilikom draga mi prijateljica Ruža (Studer Babić) i ja našli na jednoj konferenciji, ona je dala ideju zašto se ja ne bih ponovno primio pisanja i to kao član ekipe portala Moja Domovina. Zaintrigiralo me! Doprinjeti povezivanju domicilne i iseljene Hrvatske pišući o zanimljivostima i zanimljivim ljudima, predstavlja izazov. Ako netko bude čitao ono što pišem i kroz moje priloge osjeti ljubav prema zajedničkoj nam domovini, to će mi biti veliki poticaj za daljnje pisanje. Neka između ostalog, to bude jedan mali doprinos u širenju ljubavi i dobre vijesti.

Objave autora: