-0.2 C
Zagreb
4.5 C
Zürich
8.4 C
New York
22.8 C
Buenos Aires
21.9 C
Melbourne
Petak, 8 prosinca 2023

Susret članova švicarskog kluba u Zagrebu 01.12.2016.

Svakog prvog četvrtka u mjesecu, već tradicionalno se okupljaju članovi Kluba Švicaraca u Hrvatskoj (Schweizerklub in Kroatien) u restoranu Purger, u Zagrebu.

U četvrtak, 1. prosinca 2016. g. ovom su druženju nazočila 22 člana. Prisutne je pozdravio predsjednik Kluba, Jakob Brunner i posebno pozdravio veleposlanika Švicarske Konfederacije u Hrvatskoj, Stefana Estermanna. Riječ je dao Mariji Komin koja je predstavila detalje Božićne večere za članove kluba koja će se održati 10. prosinca u Stubičkim Toplicama.

Riječ je nakon toga dao veleposlaniku koji je izvjestio da se adresa Veleposlanstva ŠK upravo tih dana promijenila. Nakon više od 40 godina, švicarsko veleposlanstvo od 1. prosinca 2016. više se ne nalazi u Bogovićevoj, no ostalo je u samom centru grada i sad je u blizini Trga Europe, na adresi Augusta Cesarca 10. Pozvao je prisutne da posjete Veleposlanstvo u novim prostorijama.

Veleposlanik Estermann pozdravio je poreznu reformu koja uključuje inozemne mirovine. Na sastanku se intenzivno diskutiralo o poreznoj reformi i detaljno se objasnila pozitivna razlika koja će nakon 1. sječnja 2017. uslijediti. Predsjednik Brunner pojasnio je statute kluba koji dozvoljavaju da se financiraju samo oni projekti koji idu na korist potrebitima ako se nađu u financijskim problemima i naglasio da klub nije voljan niti će iz svoje blagajne financirati bilo kakve akcije ili dopise koje upravno tijelo nije odobrilo.

Marija Komin izvijestila je da će se web stranica kluba sljedećih tjedana preseliti iz Švicarske u Hrvatsku te da će napokon klub imati i vlastite e-mail adrese.  Dopisnice za Libru i Schweizer Revue, Ana Čop i Rada Voina izvjestile su da su priloge o aktivnostima kluba za objavu poslale no da u zadnjim časopisima nisu objavljeni.

Ugodno druženje se nastavilo uz neobavezne razgovore i završilo zahvalom predsjednika Brunnera veleposlaniku Estermannu koji je članove kluba počastio i svima poželio lijepo predbožićno vrijeme.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije