6.8 C
Zagreb
4.3 C
Zürich
9 C
New York
16 C
Buenos Aires
22.7 C
Melbourne
Subota, 27 travnja 2024
spot_img

Svečani završni koncert Hrvatske škole folklora

Kako smo i najavili, u četvrtak, 12.1.2017. dvorana „Domoljub“ u Koprivnici okupila je brojne ljubitelje hrvatskog folklora koji su došli pogledati svečani program u organizaciji Hrvatske škole folklora. Naime, organizator ove škole je Matica iseljenika, a školu je ove godine pohađalo 108 polaznika iz cijeloga svijeta i Hrvatske.

Program ovogodišnje škole bili su plesovi, pjesme, narodne nošnje i glazbala dinarske plesne zone. Desetodnevna nastava održavala se u Koprivnici u hotelu Podravina gdje su polaznici bili i smješteni, a plesna predavanja održavala su se u suvremenoj sportskoj dvorani „Branimir“.

Svečani program sadržavao je raznovrsne točke. Plesači su izveli pet koreografija koje su osmislili Iva Cvetko, Vedran Vidović i Tanja Maleš-Krznar, a svoje usvojeno znanje pokazali su i tamburaši kojima je ravnao Tibor Bun, te svirači tradicijskih instrumenata koje je podučavao Vjekoslav Martinić.

Prof. Andrija Ivančan, umjetnički voditelj ansambla Lado koji je i voditelj ove škole zahvalio se gradu Koprivnici i svim sponzorima koji su omogućili održavanje ovogodišnje Škole. Posebnu zahvalu iskazao je polaznicima škole uz koje nema sumnje da će se Hrvatska tradicija održavati onako kako i dolikuje.

Ono što je polaznicima i organizatorima Škole najteže padalo jest što je ovaj koncert bio i oproštajna večer od prof. Srebrenke Šeravić, rukovoditeljice odjela za kulturu. Ona je desetljećima radila kao organizator te desna ruka i brižna osoba od povjerenja koja je uvijek vodila računa o svemu te tako postala majka svih seminaraca. Sada je došlo vrijeme za njezin odmor u mirovini, ali nekako svi vjeruju da ona neće moći izdržati bez svojih seminaraca te da će ih i dogodine posjetiti.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije