11.6 C
Zagreb
9.1 C
Zürich
14.6 C
New York
18.8 C
Buenos Aires
27 C
Melbourne
Subota, 27 travnja 2024
spot_img

Marijana Perinić humorom oduševila Hrvate u Švicarskoj

Portal “Moja Domovina” pokrenuo je  za svoje čitatelje, ali i sve one željne čitanja hrvatske riječi humanitarni  projekt „Žena, majka, Hrvatica” pomoću kojega prikuplja novac kojim će se kupiti knjige koje će biti donirane knjižnicama u Švicarskoj.

Kroz projekt se žele prikazati Hrvatske žene koje iza sebe imaju bogato životno iskustvo koje pretaču u svoje knjige. Prva koju su ugostili je mlada i nasmijana Marijana Perinić – stand-up komčarka koja je napisala tri vrlo uspješne knjige koje govore o realnim životnim teškoćama s kojima se svatko može poistovjetiti, ali začinjeno njezinim humorom koji vas može nasmijati do suza.

Promocija njezinih knjiga i njezini stand-up nastupi oduševili su publiku tijekom tri večeri.  1. ožujka Marijana se predstavila publici u Dietikonu,  sljedeće večeri u Bernu, a posljednje večeri oduševila je sve prisutne u Rümlangu.

Sve tri večeri program je bio podijeljen u dva dijela.

U prvom dijelu Marijana je kroz razgovor s moderatoricom Željkom Pelc Siroglavić predstavljala svoje knjige te upoznala publiku sa svojim dosadašnjim radom. Ivana Pavletić je čitala najzanimljivije ulomke na dalmatinskom dijalektu što je publici pobliže dočaralo kakav je Marijanin stil pisanja.

Drugi dio – stand up nastup bila je prava poslastica,

Glasna, jasna, britkog jezika, prepoznatljivog dalmatinskog temperamenta, Marijana je očarala sve prisutne.

Životne situacije, tipični muško ženski odnosi, događaji karakteristični za Lijepu Našu, nasmijali su sve prisutne.

Iako je susret održan pod motom Žena, majka, Hrvatica večerima je nazočio značajan broj muške publike kojima se, sudeći po reakcijama, svidio cjelokupni program.

Zdrav humor, vesela atmosfera, prepoznatljivi događaji, žena koja dolazi iz Domovine, na kratko su nas vratili u rodni kraj, zemlju u kojoj smo rođeni i koju rado posjećujemo.

Sve ispričane i opisane situacije na neki način povezuju sve dijelove Hrvatske.

Isti narod, isti temperament, različiti, ali opet toliko slični događaji jednako zainteresiraju Slavonce, Zagorce, Ličane, Dalmatince i sve nas dobro nasmiju.

Sve tri večeri završile su druženjem oduševljene publike i Marijane koja bi i dalje nasmijavala i uveseljavala sve prisutne – jer ona je jednostavno takva.

Portal „Moja domovina“ zahvaljuje svim sponzorima koji su podržali ovaj projekt: Slavonia Zürich, CroMot Club Jastrebovi, Hrvatskoj dopunskoj školi i restoranu Dalmatino.

Foto: Božica Tonković, Ruža Studer

POVEZANI ČLANCI

Najnovije