9.3 C
Zagreb
6.5 C
Zürich
12 C
New York
17.4 C
Buenos Aires
24.6 C
Melbourne
Subota, 27 travnja 2024
spot_img

Susret kultura u Schaffhausenu oduševio mnogobrojne posjetitelje

Ovaj događaj koji se prvi put organizirao prije dvije godine ponudio je i na ovom susretu bogat kulturni program. Hrvatsku je predstavilo kulturno – umjetničko društvo „Fala“, najstarije hrvatsko društvo u Švicarskoj. Na njihovom štandu nudio se pršut i livanjski sir, dok se na ostalim štandovima  moglo birati između pizze, pljeskavice, paelle i ostalih raznih, za svaku zemlju koja se predstavila tipičnih specijaliteta.

Kulturni program počeo je u 14.00 sati. Prisutne su u ime Integresa pozdravile Michella Galluci i Bushra Buff. Nakon pozdrava voditeljice programa Cynthia Pena i Mateja Đukić najavile su prvu dječju grupu – male plesačice flamenka. Slijedio je nastup srpske dječje grupe „Kolo“, nakon kojih je nastupio  talijanski duo Pino i Silvio.

Djeca tamilske kulturne udruge Illam prikazala su u programu različite plesove, dok je duo Sultan Erden pjevao pjesme na turskom i kurdskom jeziku. Šarolikost nošnji i nastup plesačica iz Perua i Kolumbije donijela je u Mosergarten južnoamerički ugođaj. Dječja skupina HKUD-a Fala prikazala je hrvatske dječje plesove, nakon njih, mladići iz Afganistana lepršavim su koracima pokazali dio svoje kulture.

Na pozornici su se izmjenjivali različiti umjetnici koji su nastupili više puta. Svaki je nastup bio poseban i popraćen pljeskom nazočnih.

Nastup aktivnih članova HKUD-a Fala i tamburaškog sastava EKIPA u Mosergarten je privukao mnogobrojne sunarodnjake, kako iz Schaffhausena, tako i iz udaljenijih dijelova Švicarske.

Tamburaški sastav «Ekipa» počeo je “zagrijavanje” pjesmom “Lička kapo” i privukao pažnju brojnih posjetitelja, a plesovi iz Turopolja koreografa Ivana Tominca i zajednički drmeš s publikom oduševili su kako Hrvate, tako i veselu publiku koja se Falašima pridružila.

Posebnu pažnju izazvao je nastup albanske folklorne skupine Shota koja je na ovom susretu kultura nastupila u najbrojnijem izdanju. Po završetku nastupa, voditelj je pozvao da zajedno odigraju jedno kolo, što je mnogobrojna publika prihvatila te im se, dobro raspoložena pridružila.

I dok se nad Schaffhausenom polako spuštao sumrak, u Mosergartenu se druženje nastavilo uz Steelband Quilombo koji su zabavljali svojom posebnom glazbom do kasnih noćnih sati.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije