Izložba kreativne umjetnice SuzAne Senn-Beneš

„Gdje postoji želja, tu se uvijek nalazi i srce,“ moto je umjetnice Suzane Senn-Beneš. U sklopu izložbe Garten-Art skupljala su se sredstva za humanitarnu akciju Helvetas – Bunar, pitka voda za sve.

U nedjelju, 25. lipnja 2017. u vrtnom centru Weber u Kirchdorfu pokraj Badena svoja umjetnička djela izložila je umjetnica SuzAna Senn-Beneš. Povod izložbe bili su Suzanini motivi koji od sredine lipnja krase diljem Švicarske poklopce posudica za vrhnje švicarske tvrtke mliječnih proizvoda EMMI. Od više stotina motiva koje je Suzana uručila, poklopce krasi odabranih 30.

Vrtni centar Weber pokazao se odličnim odabirom za izložbu – cvijeće i zelenilo idealno su uokvirili Suzaninu umjetnost. U prijepodnevnim satima uzvanici su se okupili u kasnom doručku i nazočili otvaranju ove izložbe uz glazbenika Levi Bo-a, dok je u poslijepodnevnim satima bilo prilike uz kavu i kolače uživati u ugodnom ugođaju koji je muzički uokvirio saksofonist Urs Rimann.  Kao i svi dosadašnji događaji u kojima je Suzana bila inicijator, i ovom prilikom prikupljala su se sredstva za humanitarnu akciju. Sredstva su namjenjena humanitarnoj organizaciji Helvetas i projektu – Bunar – pitka voda za sve.

Suzanina umjetnička djela biti će u centru izložena do 5. kolovoza 2017. Uz centar, ostale slike mogu se vidjeti u Domu VIVALE i bistru Libelle u Kirchdorfu, te u kafićima Frei Markthof u Nussbaumenu i Spatz u Wettingenu.

Od A – do srca. Srce je simbol svih dosadašnjih radova ove simpatične umjetnice. Sve što radi, radi s ljubavlju i to se iščitava iz njezinih radova. Slovo „A“ u svom imenu SuzAna uvijek ispiše velikim slovom jer to slovo simbolizira početak, srce krasi svako njezino djelo.
„Suzana je već u najranijem djetinjstvu pisala i bila kreativna,“ prisjeća se u razgovoru njezin otac Slavko, „imala je već u najranijoj mladosti jasan cilj i eto, ostvarila ga,“ s ponosom se tokom izložbe osvrnuo na Suzanin životni put otac Slavko koji je taj dan proslavio svoj 75-ti rođendan.
Suzana uz slikanje piše, njezin prvi roman „Der Liebesrausch“, izašao je iz tiska 2014. Uz roman, napisala je vezano uz projekt „Baden zeigt Herz“, zbirku „Von Herz zu Herz“ u kojoj se mogu pronaći emocionalna sjećanja različitih osoba iz Badena. U njezinom radu Suzani su velika podrška roditelji, suprug Stefan, kći Sara, sin Timo i brat Kruno koji je sa svojim sinom za ovu prigodu došao iz Luksemburga.
Više o umjetnici: www.a-herz.ch

Suzana i obitelj: roditelji Zlata i Slavko, suprug Peter, sin Timo, kći Sara, brat Krunoslav sa sinom

Autor


Ruža Studer
Više o autoru


Foto: Ruža Studer i Anne Fröhlich