16.1 C
Zagreb
13.4 C
Zürich
22.1 C
New York
13.5 C
Buenos Aires
26.3 C
Melbourne
Nedjelja, 16 lipnja 2024
spot_img

Vukovarskim leptirićima uručena donacija Hrvatskog svjetskog kongresa

U Vukovaru se 23. i 24. srpnja održava sastanak Hrvatskog svjetskog kongresa na kojem nazoče članovi izvršnog odbora i članovi nacionalnih kongresa iz raznih zemalja.

Tokom IV. Svjetskih igara koje su se održale proteklih dana u Zagrebu, predsjedništvo Hrvatskog svjetskog kongresa pokrenulo je akciju u kojoj se skupljalo za udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju, Vukovarske leptiriće. Na svečanoj večeri tajnik HSK Igor Lacković uručio je predsjednici udruge «Vukovarski leptirići» donaciju. Predsjednica udruge, Viktorija Matin srdačno je zahvalila i predstavila udrugu.

Nakon uručenje donacije, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Vinko Sabljo pozdravio je posebne uzvanike koji su nazočili i iskoristio prigodu da zahvali osobama koje su proteklih godina svojim angažmanom podržale rad kongresa. «Zahvaljujući pojedincima koji su svih ovih godina bili uz nas i podržali nas u našem radu, mi danas sa zadovoljstvom gledamo na dosadašnji rad kongresa. Uspjeh IV. Svjetskih igara je između ostalog i vaša zasluga,» kazao je između ostalog Sabljo i uručio prvo priznanje i nagradu uredniku Večernjeg lista inozemnog izdanja Stipi Pudji. Druge dvije nagrade dobile su suradnice Mateja Mandić i Ivana Rora.

Stipe Pudja je, primivši uz priznanje novčanu nagradu u vrijednosti od 5’000 kuna, zahvalio i istu, dirnut onim što je iznijela predsjednica udruge uručio dopredsjednici Udruge «Vukovarski leptirići».

Stipe Pudja, urednik Večernjeg lista inozemno izdanje, dopredsjednica udruge Olja Redl, državni tajnik Zvonko Milas, predsjednica udruge Viktorija Matin, predsjednik HSK Vinko Sabljo.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije