15.8 C
Zagreb
13.6 C
Zürich
13.9 C
New York
19.1 C
Buenos Aires
27 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

U Rugvici počela gradnja najvećeg Outlet centra u Hrvatskoj

Investicija švedske IKEA-e i švicarskog Mutschler Outlet Holdinga u vrijednosti 88 milijuna eura otvoriti će 400 radnih mjesta.

U općini Rugvica, pokraj robne kuće IKEA počela je nedavno gradnja najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj. U prvoj fazi, koja će završiti u proljeće 2018., Designer outlet Croatia na prodajnom prostoru od 15.000 četvornih metara pronaći će se 90 trgovina, najvećim dijelom modnih brendova.

Nakon druge faze, kompleks od ukupno 150 trgovine prostirat će se na 25.000 četvornih metara. Gradnju zajedno financiraju IKEA Centres i švicarski Mutschler Outlet Holding. Investicija je vrijedna 88 milijuna eura, već sada je zakupljeno 50% prodajnog prostora.

Sredinom srpnja temeljni kamen budućeg kompleksa trgovina položili su direktor tvrtke Designer outlet Croatia Branko Mihajlov, direktorica Mutschler Outlet Holdinga Sylvie Mutschler, direktor IKEA-e za jugoistočnu Europu Stefan Vanoverbeke, direktor tvrtke Retail Outlet Shopping koja će upravljati kompleksom i zadužena je za zakup prostora Thomas Reichenbauer, te načelnik Rugvice Mato Čičak i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.+

Posebnost budućeg outleta, čiji je izgled inspiriran arhitekturom hrvatskih regija, biti će tržnica s proizvodima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Designer outlet Croatia biti će uz to nositelj međunarodnog certifikata zelene gradnje – BREEAM. Gradnja uključuje brojne elemente održivosti, poput geotermalne energije, LED rasvjete, solarnih panela, prikupljanja kišnice i njezino korištenje za navodnjavanje i ispiranje površina te punionice za električna vozila. Outlet će imati i prateće sadržaje – restorane brze prehrane, dječje igralište i benzinsku postaju, a u konačnici (nakon druge faze gradnje) i DIY zonu te hipermarket.

Izvor: Županijska KRONIKA Zagrebačka županija

POVEZANI ČLANCI

Najnovije