15.5 C
Zagreb
12.9 C
Zürich
5.9 C
New York
16.7 C
Buenos Aires
18.2 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Ivan Stevanović svojim paradama donio u ligi prvaka pobjedu Kadetten Schaffhausen

Iako su nakon prvog poluvremena bili u zaostatku s rezultatom 9:13, zahvaljujući najboljem igraču utakmice, Ivanu Stevanoviću, Kadetten Schaffhausen slavili su u petom kolu EHF Lige prvaka protiv danskog kluba Skjern Handbold s 25:24.

Upravo je jedan Danac koji igra u redovima Kadetten, Johan Koch na početku utakmice bio posebno motiviran u utakmici protiv danske momčadi Skjern, što je pokazao sa svoja dva pogotka s kojima su Kadetten poveli s 4:3. U nastavku igre nisu se uspjeli riješiti nervoze što je rezultiralo nepotrebnim greškama i vodstvom Skierna u 12. minuti 4:5. Do odlaska u kabinu, Kadetten su svojim greškama protivniku omogućili vodstvo s pet golova razlike. Zahvaljujući Stevanoviću i njegovim sjajnim obranama, šteta je u poluvremenu ipak ostala u granicama.

Početak drugog poluvremena nije za Kadetten bio puno bolji od završetka prvog, u 38. minuti Skjern je vodio sa šest golova razlike. Kod rezultata 11:17 rijetki su vjerovali da Kadetten ove večeri mogu pobijediti. No to se ipak dogodilo! Između 40. i 46. minute, pogodcima Brännbergera i Norouzija Kadetten su smanjili zaostatak na 18:20. Nošeni navijanjem publike, u zadnjem dijelu preokrenuli su utakmicu te se u 52. minuti vodstvo Danaca smanjilo na samo jedan gol, 22:23.
U zadnjim minutama utakmice kod Kadetten je sve funkcioniralo: dok se u obrani uspješno vodila borba za svaku loptu, Stevanović je svojim obranama Dance dovodio do očaja. Tri minute prije kraja utakmice dolazi do izjednačenja, minutu kasnije do vodstva i pobjede rezultatom 25:24.

Dva boda i sam vrh tablice u svojoj grupi C Kadetten su postigli zahvaljujući u prvom redu golmanu Stevanoviću koji je imao čak 20 parada!

Champions League Kadetten Schaffhausen – Skjern Handbold 25:24(9:13)

Kadetten Schaffhausen: Stevanović 20, Delhees, Liniger, Küttel, Csaszar, Pendic, Brännberger, Norouzi, Szyba, Marković, Koch, Ostroushko, Tominec; Meister, Cvijetić, Maroš: nisu igrali zbog ozljeda

Sljedeću utakmicu Lige prvatka Kadetten Schaffhausen igraju u nedjelju, 5. studenog (16.50) u gostima protiv Skjerna

Izvor: Kadetten Medienstelle

POVEZANI ČLANCI

Najnovije