U Dietikonu obilježeno Stepinčevo

“Ništa me neće prisiliti da prestanem ljubiti pravdu, ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svome narodu ne dam se ni od koga natkriliti!” bl. Alojzije Stepinac

Spomendan blaženog Alojzija Stepinca svečano su proslavili Hrvati u Švicarskoj u crkvi sv. Josipa u Dietikonu, u nedjelju, 11. veljače 2018. Misno slavlje koje je pjesmom pratio misijski zbor predvodio je fra Vine Ledušić.

Članovi Zajednice bl. Alojzije Stepinac u Švicarskoj i ove godine slavlje su učinili posebnim. Njihova nazočnost u narodnim nošnjama koje izražavaju pripadnost hrvatskom narodu uljepšala je sliku ovog slavlja. U svojoj propovijedi fra Vine se osvrnuo na Stepinčev život i djelovanje te naglasio da su nas tokom mnogih desetljeća uvjeravali u nešto što nije bio Stepinac. «Mi smo slušali naše srce koje nam uvijek govori istinu,» rekao je između ostalog fra Vine, dodavši da je blaženi Stepinac svetac svih onih koji su progonjeni zbog svojih uvjerenja. Na kraju misnog slavlja čestitao je na djelovanju Zajednici bl. Alojzije Stepinac u Švicarskoj što blaguju ovaj dan i zahvalio na angažiranom radu.

Župna dvorana svetog Josipa u ovu nedjelju bila je ispunjena do zadnjeg mjesta. Ukusno pripremljena bogata trpeza vrijednih ruku domaćina zahvaljuje svaku pohvalu. Ovu vrijednu Zajednicu bl. Alojzije Stepinac čine članovi Misijskog vijeća HKM Zürich, podružnice Dietikon: Silvestar Batinić, Frano Božić, Zora Božić, Anto Grgić, Julijan Iveljić, Davor Kuprešak, Jelica Lovrinović, Franjo Rajić i Željko Zubonja. U radu su im velika podrška zajednica žena i ostali misijski suradnici koji su uvijek tu kad zatreba.

Slavlje je doseglo vrhunac kad je Lovro Uzelac, voditelj Zbora mladih Hrvatske katoličke misije Zürich zapjevao. Uz podršku mnogobrojnih razdraganih pjevača nizale su se pjesme pa se ugodno druženje nastavilo do poslijepodnevnih sati.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru