Dan sjećanja na herojski Vukovar ove godine i u Švicarskoj

Vukovarci koji živite u Švicarskoj, javite se!

DIETIKON – “Ono što može ponovno ujediniti Hrvate u Švicarskoj je Dan sjećanja na herojski Vukovar”, mišljenja je Damir Petkov, idejni začetnik obilježavanja tog dana u ovoj alpskoj državi.

Prvi “Dan sjećanja na herojski Vukovar” održat će se u Zürichu, 18. studenoga. Njegovu ideju podržali su od prve minute Ruža Studer-Babić, članica Savjeta hrvatske Vlade za Hrvate izvan domovine, i Jozo Dalić, predsjednik Livanjske zajednice. S time u svezi sastalo se u petak, 23. veljače 2018., šestero članova inicijativnog odbora u prostorijama Hrvatske dopunske škole u Dietikonu; tom prilikom iznesene su mnogobrojne ideje i prijedlozi kako obilježiti taj povijesni dan u Švicarskoj. No, kako je sve još u začetku, konačne informacije objavit će se u dogledno vrijeme.

Članovi inicijativnog odbora su pored Damira Petkova, Joze Dalića i Ruže Studer-Babić još sljedeće osobe: Ružica Čačić, Helena Marino Hrman, Mario Krivić, Toni Rogić, Stjepan Špehar i Ilija Vukadin.

U program obilježavanja želimo svakako uključiti Vukovarce, koji žive u Švicarskoj, a koji su u vrijeme Domovinskog rata bili ondje ili koji mogu iznijeti priču nekog člana svoje obitelji.  Pozivamo, stoga, sve Vukovarce da se jave putem maila info@moja-domovina.net .

Autor


Helena Hrman
Više o autoru