Večernjakova domovnica – U vodstvu Rebić i Pjaca, Gluhak i Škegro, Pahde i Luburić…

U kategoriji najpopularnijih sportaša i sportašica, najveći broj glasova zasad imaju dvojica nogometaša – Ante Rebić i Marko Pjaca, te rukometaš Marino Marić. Za ulazak u drugi krug blizu je košarkašica Carmen Miloglav, taekwondo sportašica iz Münchena Ena Ćorić te MMA borac Roberto Soldić.

U kategoriji “Najpopularnija amaterska sportska momčad” najviše kupona je zasad stiglo za četiri Croatije: onu iz Berlina, iz Frankfurta, Züricha i Karlsruhea. Iako su tek novi klub, za košarkaše Croatia Hawksa iz Stuttgarta  također je stiglo nekoliko desetina glasova naših čitatelja. U kategoriji Glazbe stanje je najizjednačenije. Približan broj glasova zasad imaju pjevačice iz Münchena Lara Gluhak i Danijela Škegro, te pijanistica Tonja Čuić iz Karlsruhea. Sa svega nekoliko glasova manje od njih slijede: Nikolina Pinko-Behrends sopranistica iz Berna, Josipa Bainac sopranistica iz Beča i Luka Ljubas violinist iz Beča. U kategoriji Glume zasad najviše glasova dobila je Valentina Pahde, glumica iz Münchena i Ante Luburić, glumac iz Solingena. Iz kategorije Showbizza po broju glasova izdvaja se Ivan Boljat, maneken iz Berlina te Iva Batistić street fotografkinja iz Frankfurta i Valerija Šestić, manekenka iz Berna.

U kategoriji Najznačajniji događaj godine u vodstvu s podjednakim brojem glasova su Hrvatske svjetske igre (HSI) u Zagrebu i predstava “Ero s onoga svita” u Wuppertalu, te Smotra crkvenih zborova i zajednica u Njemačkoj. Kod Najuspješnijih hrvatskih udruga, također je podjednak broj glasova. Austrijsko hrvatsko društvo iz Beča, Hrvatska kulturna zajednica Mainz i Udruga hrvatskih studenata iz Münchena imaju nešto više glasova od Hrvatske kulturne zajednice iz Calwa, te Kulturno-umjeničkog društva Kraljica Katarina iz Gelsenkirchena. U kategoriji medijskih osoba najviše glasova čitatelja dobili su Vinko Sabljo, organizator Hrvatskih svjetskih igara i Robert Kovač, pomoćni trener Eintrachta. Za ulazak u drugi krug glasovanja odlučivati će glasovi koji budu poslani još ovog tjedna. Nakon toga izbor se opet smanjuje na tri, najviše pet prvoplasiranih po broju glasova čitatelja Večernjeg lista, a koji će dobiti pozivnice za finalnu večer izbora koja će se održati u subotu, 24. ožujka u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu.

Izvor: Fenix Magazin