MEETING G2.4 – POGLED U BUDUĆNOST

Udruga za poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske – MEETING G2 poziva na četvrtu konferenciju koja će se održati u Zagrebu od 12. – 14. studenoga, ovaj put pod nazivom MEETING G2.4 – POGLED U BUDUĆNOST.

Organizator konferencije je multidisciplinarna skupina Hrvata iz dijaspore i domovine, čiji je cilj umrežiti poslovne ljude hrvatskog podrijetla iz cijelog svijeta, te raditi na povećanju ulaganja iseljeništva u domovinu kao i na zaustavljanju „odljeva mozgova“.

Ciljevi dosadašnjih konferencija (u 2015., 2016. i 2017. godini) bili su:

  • privući gospodarstvenike, poslovne ljude hrvatskoga podrijetla, te poduzetnike i pokretače projekata iz Hrvatske,
  • umrežiti Hrvate iz inozemstva s državnim agencijama i privatnim projektima u Hrvatskoj,
  • predstaviti pravni okvir ulaganja te različite mogućnosti u Hrvatskoj i korištenje fondova EU,
  • predstaviti ukupnost ponude u Hrvatskoj kroz mnogobrojne panel diskusije o inovacijama, izvozu i privatizaciji, o brendiranju Hrvatske i razvoju zdravstvenog turizma te alternativnih izvora energije; o načinima privlačenja investitora iz dijaspore i zastupanja njihovih interesa do promoviranja hrvatskih proizvoda iz cijelog svijeta po cijelome svijetu; o uspješnim hrvatskim sportašima koji bi mogli pomoći gospodarstvu, te zanimljivo sučeljavanje panela o Hrvatskoj kao čistoj i ekološkoj zemlji s jedne strane, te panela o Hrvatskoj kao maloj, ali snažnoj industrijskoj sili s druge strane

Dodatne aktivnosti:

  • “Who’s who in G2” – prilika da se svaki sudionik, osobno i u 60 sekundi, predstavi svim ostalim sudionicima,
  • Poslovni izlet u Rijeku,
  • Poslovni izlet u Osijek,
  • Open Hour s predstavnicima Vlade RH
  • “pitch sesije” – svaka s 10 hrvatskih start-upova

Sve dosadašnje konferencije organizirane su pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao i Grada Zagreba, Ministarstva poduzetništva i obrta, te uz podršku Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice grada Zagreba. Organizator s ponosom i zadovoljstvom ističe da su prve tri konferencije privukle više od 150 uspješnih poslovnih ljudi iz 26 zemalja svijeta s gotovo svih kontinenata – iz Argentine, Australije, Austrije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Čilea, Danske, Ekvadora, Finske, Francuske, Hrvatske, Italije, Južne Afrike, Kanade, Kolumbije, Mađarske, Makedonije, Meksika, Njemačke, Paragvaja, Perua, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Švicarske, Velike Britanije i Venezuele.

Na stranici meeting-g2.com možete pronaći informacije o prva tri skupa, uključujući i bogatu galeriju fotografija, kao i video-materijale.