11.6 C
Zagreb
9.1 C
Zürich
14.6 C
New York
18.8 C
Buenos Aires
27 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

U Ozlju održana 4. konferencija o brendingu Hrvatske

U suradnji s Državnim uredom za Hrvate izvan RH, Hrvatskom maticom iseljenika, Hrvatskom gospodarskom komorom, Karlovačkom županijom, te ove godine pod posebnim pokroviteljstvom Grada Ozlja i gradonačelnice Gordane Lipšinić – održana je četvrta po redu konferencija Brending. Svečanom otvorenju konferencije, koja se po prvi put održala u Ozlju, u Dvorcu Zrinskih i Frankopana, od 20 do 22. travnja nazočili su predstavnici grada i županije, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH te ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, Mijo Marić. Projekt je zanimljiv i medijski atraktivan po mnogočemu. Prije svega po profilu samih predavača, velika koncentracija hrvatske pameti i izvrsnosti na jednome mjestu: Davor Pavuna, Martina Filjak, Andrija Čolak, Miroslav Vrankić, Marijan Bušić, Goran Bandov, Anja Bauer, Plinio Cuccurin, Tomislav Antunović, Marija Selak, Višnja Starešina, mladi operni pjevač iz Ozlja koji je debitirao u Kraljevskoj operi u Londonu Leon Košavić i mnogi drugi koji su u tri dana konferencije podijelili svoja iskustva, prije svega na temu brendinga.

Ipak najveća posebnost konferencije krije se u inovativnom pristupu rada predavača s polaznicima koji je naglašeno „hands-on“ što će reći, praktičan, interaktivan i prije svega osoban, gledaju izbjeći suvišnu akademičnost te u opuštenom „američkom stilu“ postavljati pitanja i otvoriti dijalog do maksimuma – naglasio je Petar Čurić prigodom otvaranja konferencije u Ozlju.

Gradonačelnica Ozlja, Gordana Lipšinić istaknula je važnost dolaska ovakve konferencije u Ozalj i povijesni Dvorac Zrinskih i Frankopana jer upravo je ljepota naše zemlje i bogate baštine najbolji brend koji imamo, a čini se počesto dovoljno ne koristimo. Našem je Ozlju na ponos biti domaćinom 4. Brending konferencije a njegova će ljepota zasigurno ostati svima u srcu i mislima – zaključila je Lipišinić, koja je sudionicima priredila poseban i sadržajan razgled Ozlja.

Hrvatska matica iseljenika od početka je prepoznala ovaj projekt i uvijek svojim iskustvom i znanjem koje se temelji na dugogodišnjem radu s hrvatskim iseljeništvom, više od 65 godina postojanja, potiče stvaranja dobrih veza s domovinom a one se temelje prije svega na povjerenju. A na povjerenju se gradi i brend – rekao je ravnatelj HMI, Mijo Marić, na svečanom otvaranju.

Kroz tri dana konferencije te bogatstva tema koje su obrađene i na kojima se temelje i novi načini brendiranja, progovorilo se i o stanju medija u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na medije u iseljeništvu. Ta bogata i važna medijska mreža, posebice kada je u pitanju promocija Hrvatske a temelji se na životnom iskustvu svakog Hrvata koji živi izvan RH, ogleda se u postojanju i bogatom sadržaju mjesečnika Matica, trenutačno jedinog časopisa za iseljene Hrvate koji se izdaje u domovini.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije