12.9 C
Zagreb
9.4 C
Zürich
19.4 C
New York
9 C
Buenos Aires
26.5 C
Melbourne
Subota, 18 svibnja 2024
spot_img

HNK Rijeka pobjednik je 16. Memorijala vukovarskih branitelja – U 14

Odigravanjem finalne utakmice između NK Osijek i HNK Rijeke, na nogometnom stadionu “Ivan Barun” u Bogdanovcima završen je 16. Memorijalni turnir vukovarskih branitelja U14. 

Pobjednik turnira je momčad HNK Rijeke koja je u finalu bila bolja od NK Osijeka. Treće mjesto pripalo je GNK Dinamu, a četvrto Svjetskom hrvatskom kongresu iz Njemačke. Na turniru se natjecalo ukupno 16 ekipa iz Hrvatske i dijaspore, raspoređenih u četiri skupine. Turnir se odigravao tri dana na četiri stadiona, na Gradskom stadionu u Vukovaru, stadionu HNK Mitnica, Igralištu HNK Radnički i stadionu „Ivan Barun“ u Bogdanovcima.

Pobjednička ekipa dobila je veliki prijelazni pehar u obliku vukovarskog Vodotornja. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivan Ivić iz NK Osijek, najbolji strijelac je Srđan Beuk  iz GNK Dinamo, a najboljim vratarom proglašen je Mohamed Tanić iz HNK Rijeka.

– Bila je ovo još jedna prilika da gledatelji uživaju u odličnom nogometu, a stručnjaci iz HNS-a koji prate rad mladih, vide s čime Hrvatska raspolaže u ovom uzrastu kada se radi o nogometašima do 14 godina – prokomentirao je Zorislav Srebrić, višegodišnji dužnosnik u HNS-u.

Trener pobjedničke ekipe HNK Rijeka Dario Dabac zahvalio se na odličnoj organizaciji turira. Nije skrivao zadovoljstvo pobjedom svoje ekipe te je rekao kako ima točno razrađeni plan kako će u budućnosti djelovati sa svojim timom.

– Protivničkoj ekipi NK Osijeka također čestitam na osvojenom drugom mjestu. Dečki su pokazali veliku volju i profesionalnost na terenu, iza čega stoje, siguran sam, naporni treninzi i rad. Rekao bih da je naša ekipa danas imala malo više sreće jer je ova finalna utakmica imala jako puno dobrih prilika koje su se otvorile kako jednoj tako i drugoj ekipi – komentirao je trene Dabac.

A finalna utakmica bila je napeta do zadnjega trena. Nakon zvižduka za kraj rezultat je bio 1:1, nakon čega se pristupilo ispucavanju jedanaesteraca koji su odlučili o pobjedniku. Konačni rezultat bio je 9:8 u korist ekipe Rijeke.

Trener drugoplasiranoga Osijeka Vedran Nikšić čestitao je pobjedničkoj ekipi, ali je pohvalio i organizaciju ovoga turnira.

– Turnir je okupio najbolje nogometne ekipe iz Hrvatske i dijaspore. Cijeli turnir e obilovao kvalitetnim utakmicama, a mišljenja sam da je finalna utakmica bila vrhunski prizor kvalitetnog nogometa. Mi u NK Osijek nastavljamo dalje s treninzima, natjecanjima i novim izazovima – rekao je trener Nikšić.

Glavni instruktor HNS-a Sreten Ćuk komentirao je kako hrvatski nogomet ima potencijala jer su djeca dobnog uzrasta do 14 godina ostavila, kako je rekao, srce na terenu i brojni profesionalni igrači bi mogli doći učiti od njih kako se igra nogomet s istinskim žarom.

Vukovarska dogradonačelnica Ivana Mujkić, rekla je kako je ostala iznenađena igrom koju je vidjela na terenu u finalnoj utakmici, komentirajući kako je riječ o mladim dečkima za koje nije ni slutila da u sebi kriju toliki talent.
– Pobjedničkoj i drugoplasiranoj ekipi od srca čestitam i želim im puno uspjeha u njihovom daljnjem radu i natjecanjima. Ovaj memorijalni turnir još je jedan način na koji čuvamo uspomenu na naše branitelje i očuvanje istine o Domovinskom ratu i u tome smislu uvijek će imati našu podršku – rekla je Mujkić.

Izvor:
www.hrv.hr

POVEZANI ČLANCI

Najnovije