15.8 C
Zagreb
13.6 C
Zürich
13.9 C
New York
19.1 C
Buenos Aires
27 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Klub Švicaraca na svom proljetnom izletu u Zagorje

U subotu, 12. svibnja 2018. članovi Švicarskog kluba u Hrvatskoj u sklopu svojih godišnjih aktivnosti posjetili su tvornicu namještaja Grading u Bedekovčini.

Sedamnaest članova kluba okupilo se na adresi Matije Gupca gdje ih je dočekao domaćin i vlasnik tvornice Borislav Tadić sa suprugom Jadrankom. Nakon što je okupljene pozdravila predsjednica kluba Marija Komin, predstavila je članovima domaćine ovog susreta koji su ih ugostili zagorskim doručkom – “Šparogama na Jadrankin način”, uz kojih se na iznenađenje nekih ponudila „zagorska limunada“. Slijedili su obilazak i razgledanje salona. Tokom obilaska domaćin je odgovarao na pitanja, kazavši između ostalog da je Grading započeo s radom 1986. godine, poslujući kao obrt. Slijedilo je osnivanje Grading d.o.o. 1991. godine, a 1999. godine osnovna djelatnost promijenjena je u trgovinu namještajem na veliko i malo u vlastitom salonu površine 1000 m2.

Pošto su proizvodi postali prepoznatljivi po kvaliteti sa svakodnevnim povećanjem broja klijenata, nametnula se potreba za proširenjem proizvodnog kapaciteta i ponude u vidu novih proizvodnih programa. Kontinuiranim ulaganjem u nove tehnologije i naobrazbu djelatnika te proširenjem kadrova i dodatnim zapošljavanjem uz praćenje trendova, GRADING d.o.o. danas zapošljava 44 djelatnika koji svojom stručnošću, marljivim i predanim timskim radom bitno doprinose daljnjem razvoju tvrtke. Ovi uspješni poduzetnici svijetli su primjer da u u Hrvatskoj ima onih koji uspješno posluju i ne razmišljaju o odlasku iz  domovine imali su priliku vidjeti

Obilazak salona oduševio je članove kluba pokazavši svestranu ponudu Gradinga  gdje će se uistinu pronaći namještaj koji se u Gradingu može naručiti po mjeri, za svaki budžet i svaki ukus, od namještaja za predsoblje, dnevni boravak, kuhinje, spavaće sobe – ukratko za cijeli dom. Isprobavali su se udobni naslonjači, madraci i već tokom obilaska donijele odluke kupiti određen namještaj. Gosp. Tadić s ponosom je istaknuo da kupce imaju i u inozemstvu.

Sljedio je izlet na obiteljski ranč koji je vodio u Orehovicu gdje su članovi kluba  imali priliku upoznati Zagorje na onaj, poseban način. Gostoljubivost domaćina učinila je ovaj izlet posebnim, ukusno pripremljen ručak gospođe Jadranke Švicarci su pohvalili najljepšim riječima.

Ovom izletu po zadnji put je nazočio veleposlanik Švicarske Konfederacije Stefan Estermann koji se Klubu zahvalio na odličnoj suradnji tokom njegovog mandata u Hrvatskoj. Poželio je da i dalje njeguju članstvo i vezu prema zemlji u kojoj su godinama živjeli. Da bi mu posjeta Zagorju ostala u dobrom sjećanju, domaćini su veleposlaniku uručili prigodne poklone sa zagorskim motivima.

Bio je ovo još jedan ugodan izlet Kluba Švicaraca, tokom kojeg su mnogi zaključili da je Zagorje na neki način po mnogo čemu mala Švicarska.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije