Francuska vs. Hrvatska – IN VINO VERITAS

U četvrtak  27. rujna 2018., u restoranu DIVA u Frankfurtu na Majni u organizaciji Hrvatskog gospodarskog saveza održana je francusko-hrvatska degustacija vina.

Povod usporedbe vina bila je finalna utakmica ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva.

Napetost, dramatičnost, tuga i veselje stoje rame uz rame. I na kraju je bilo dvoje pobjednika, svjetski prvak i svjetski prvak srca. Utoliko više nas je veselilo što smo te večeri na revivalu „Francuska vs. Hrvatska“ mogli pozdraviti goste iz gospodarstva, diplomacije i politike.

Cilj degustacije nije bio samo kušati odnosno usporediti francuska i hrvatska vina, već i porazgovarati uz čašu vina i sklopiti nove kontakte. A postoji li išta ljepše od  razgovora i umrežavanja uz čašu vina? Da, postoji! Sudjelovati u odluci koje je vino „bolje“.

Za odabir vina bili su zaduženi Alain Girard iz AGirard Selection GbmH te Petar Budimir i Ante Budimir iz Budimir hrvatska vina i delikatese.

Uz kušanje odličnih vina Hrvatski gospodarski savez je servirao i francusku i hrvatsku glazbu u izvedbi pjevačice Katie Belley tetamburaškog sastava Bagrem.

Uz sve lijepe zvuke i pitka vina gosti su i shvatili da ništa nije tako zanimljivo kao veliko, dobro umrežavanje i informacije iz prve ruke.

Istodobno su svi sudionici imali su priliku da se informiraju o projektu “Master 5″. Cilj projekta je uvođenje modela majstorskih škola kao i majstorskih ispita u zemljama Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Umrežavanje je te večeri dopunjeno i BNI mrežom „Rembrandt“ koja je potaknula mnoge na razgovor i zanimljivu razmjenu iskustava.

Gosti večeri su se složili da je Hrvatski gospodarski savez zadužen za mnogo više nego „samo za Hrvate“. On predstavlja zastupanje interesa i platformu za umrežavanje za najrazličitija poduzeća i institucije u Njemačkoj.

On svojim članovima u Njemačkoj nudi najrazličitije usluge na području ulaska na tržište, traženja poslovnih partnera, posredovanja poslova, pridobivanja kadra te školske i studentske praksu u okviru ERASMUS+-projekata.

Bila je to za sve goste kreativna večer za uživanje i dobre razgovore usmjerene proširenju i daljnjem razvoju kontakata u ugodnom okruženju.

Autor: Mario Šušak