Mreža hrvatskih žena objavljuje dobitnice nagrada Utjecajne hrvatske žene 2019. godine

The Croatian Women’s Network/Mreža Hrvatskih Žena objavljuje 19 dobitnica prestižnih nagrada Croatian Women of Influence Award/Utjecajne hrvatske žene i Future Leaders Award/Buduće liderice, koje će im biti uručene na Međunarodni dan žena, u petak, 8. ožujka, 2019. godine u Zagrebu.

‘’Velik je izazov bio odabrati ovogodišnje dobitnice jer broj nominacija svake godine raste, kao i uspjesi i postignuća hrvatskih žena diljem svijeta. Čestitamo dobitnicama i nominiranima’, rekla je osnivačica Mreže Caroline Spivak.

Devetnaest je žena izabrano između 63 nominiranih i to iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske te Sjedinjenih Američkih Država. Do danas je Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena primila 230 nominacije, a uručila nagrade 94 ženama iz Hrvatske i hrvatskih iseljeničkih zajednica.

Lista dobitnica 2019. godine nalazi se na mrežnoj stranici:  https://croatianwomensnetwork.org/2019-winners-of-croatian-women-of-influence-award/

Četvrtu godinu Mreža dodjeljuje nagrade Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice zbog njihovog iskoraka, vodstva i inovativnosti te utjecaja na društvo i zajednice u kojima žive. Nagrade će 2019. godine primiti 19 žena hrvatskoga podrijetla iz Hrvatske i diljem svijeta. Nagradu Buduća liderica uručit će jednoj djevojci u dobi do 20 godina zbog iznimnih postignuća i talenata koje iskazuje u najranijoj dobi. “Podržavajući takve djevojke i žene pridonosimo boljem i naprednijem društvu’’, istaknula je Spivak.

Nagrade će dobitnicama biti uručene 2019. godine, na svečanoj večeri u povodu Međunarodnog dana žena, poslije konferencije „Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!.“

Mreža hrvatskih žena  (www.CroatianWomensNetwork.org) je platforma koja pomaže napredovanju i osnaživanju žena. Mreža hrvatskih žena priznanjima Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe naraštaje i pomogli im u ostvarenju njihovog  potencijala.