4.3 C
Zagreb
4.8 C
Zürich
-10.5 C
New York
17.5 C
Hong Kong
15.8 C
Melbourne
Subota, 4 veljače 2023
spot_img

Najava – Lička večer u Stuttgartu

Uz bogat program i jelovnik Stadthalle Gerlingen (Hauptstr. 50, Stuttgart) će 22. veljače 2020. postati najpoželjnija destinacija za sve Ličane, one koji se tako osjećaju i one koji ih jednostavno – vole.

Kada pomislite na Liku i Ličane, nemoguće je ne pomisliti na njihov ponosan i pomalo opor mentalitet. Stotine godina života uz veličanstveni ali i ćudljivi Velebit utkao se u genetski kod Ličana. Malo je toga što može natjerati Ličana da mu se sledi krv u žilama. Ali kada se čuje pravi lički ojkan, malo koji Ličan može ostati ravnodušan. Tada mu niz kičmu prođu trnci, koža se naježi, a brk nasmješi. Ojkan je Ličanima poput himne – pjesma ponosa koji se kao znamen nosi sa sobom kamo god pošli. I opet će ova pjesma gorštaka okupiti svoje Ličane.

Za dobru atmosferu pobrinuti će se “LIČKE DRVOSJEČE”  te „DRAŽEN I DINASTIJA BAND“, a za čuvanje hrvatskog kulturnog identiteta članice i članovi folklornog društva “Ruža” Filderstadt.

Kako se već tradicionalno za ovu večer traži karta više, nemojte dugo razmišljati, već se jednostavno prepustite želji za odličnim provodom.

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije