15.5 C
Zagreb
12.9 C
Zürich
5.9 C
New York
17.4 C
Buenos Aires
17.3 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Najava – Lička večer u Stuttgartu

Uz bogat program i jelovnik Stadthalle Gerlingen (Hauptstr. 50, Stuttgart) će 22. veljače 2020. postati najpoželjnija destinacija za sve Ličane, one koji se tako osjećaju i one koji ih jednostavno – vole.

Kada pomislite na Liku i Ličane, nemoguće je ne pomisliti na njihov ponosan i pomalo opor mentalitet. Stotine godina života uz veličanstveni ali i ćudljivi Velebit utkao se u genetski kod Ličana. Malo je toga što može natjerati Ličana da mu se sledi krv u žilama. Ali kada se čuje pravi lički ojkan, malo koji Ličan može ostati ravnodušan. Tada mu niz kičmu prođu trnci, koža se naježi, a brk nasmješi. Ojkan je Ličanima poput himne – pjesma ponosa koji se kao znamen nosi sa sobom kamo god pošli. I opet će ova pjesma gorštaka okupiti svoje Ličane.

Za dobru atmosferu pobrinuti će se “LIČKE DRVOSJEČE”  te „DRAŽEN I DINASTIJA BAND“, a za čuvanje hrvatskog kulturnog identiteta članice i članovi folklornog društva “Ruža” Filderstadt.

Kako se već tradicionalno za ovu večer traži karta više, nemojte dugo razmišljati, već se jednostavno prepustite želji za odličnim provodom.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije