-0 C
Zagreb
-6.4 C
Zürich
Petak, 15 siječnja 2021

“CROATIA TV” ZAPOČINJE SVOJE PREMIJERNO EMITIRANJE 12. SVIBNJA 2020.

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=” av_uid=’av-1qnpl2m’]
[av_heading heading='”CROATIA TV” ZAPOČINJE SVOJE PREMIJERNO EMITIRANJE 12. SVIBNJA 2020.’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k6at47lh’ admin_preview_bg=”][/av_heading]
[/av_one_full]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” custom_margin=’aviaTBcustom_margin’ margin=’0px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=” av_uid=’av-18lqnym’]
[av_image src=’https://moja-domovina.net/wp-content/uploads/2020/02/photo-1485662765173-b710c399cd34.jpg’ attachment=’27791′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-k6atprek’ admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_one_full]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” custom_margin=’aviaTBcustom_margin’ margin=’5px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=” av_uid=’av-uvegdq’]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k6au7aqq’ admin_preview_bg=”]
Grupa entuzijasta s područja Njemačke, Austrije, Švicarske, Švedske i Bosne i Hercegovine odlučila je pokrenuti televizijski kanal za Hrvate u iseljeništvu.

Hrvatsko iseljeništvo u najširem smislu označava pripadnike hrvatskoga naroda koji žive izvan granica Hrvatske ili područja gdje predstavljaju konstitutivni narod (BiH) ili autohtonu manjinu.
Oko 4 milijuna Hrvata živi izvan granica Republike Hrvatske, no prema nekim podatcima izvandomovinska Hrvatska broji možda i više ljudi nego domovinska. Velik broj investicija dolazi u Hrvatsku iz iseljeništva.
Interesantna je činjenica da osim nekoliko internet portala u iseljeništvu nema još ni jedna registrirana tv postaja koja se bavi isključivo temama i problematikom Hrvata u isljeništvu.

Pripreme za prvo premijerno uključenje i javljanje s terena su ušle u završnu fazu. CroatiaTV za početak kreće skromnim ali vrlo sigurnim koracima. Program će se emitirati putem internet servisa, djelomično i uživo, a konačni cilj je proširiti svoje djelovanje i emitiranja i iz drugih europskih te prekooceanskih zemalja.

Do sada smo bili u prilici pratiti programe i informacije koji su nam pružali oni koji se “brinu o nama”, a sada imamo priliku sami kreirati i izricati preko naše dalekovidnice naša promišljanja, želje, potrebe i prikazati autentičnu sliku života Hrvata u iseljeništvu.

Imamo gorljivu želju i jaku volju sami kreirati tv program koji će biti od koristi i vitalnog interesa nas Hrvata u iseljeništvu. Prikupljen je dio televizijske opreme, u pripremi su i prve emisije.
Za narednu, nadolazeću fazu potrebne su nam obuhvatnije tehničke i kadrovske pripreme, ishodovanje raznih dozvola, proširenje stručnih kadarova i tehničke opreme kao i pronalaženje i opremanje adekvatnih studijskih prostora, nabavka terenskih vozila, itd.

Ovim putem javno pozivamo sve one koji to žele, znaju, mogu i hoće – uključite se i budite od prvog dana dio ekipe koja će promijeniti medijsku sliku Hrvata u iseljeništvu. Bez Hrvata iz iseljeništva, medijska slika nije potpuna.

U naše emisiji dovodit ćemo relevantne goste iz domovine i s područja gdje iseljeni Hrvati žive. Progovarat ćemo o onome o čemu do sad nije bilo prostora u drugim medijima. Tražit ćemo odgovore na pitanja koja muče naše iseljenike i tražiti rješenja istih. Doticati ćemo se tema gospodarstva, politike, kulture, športa i svega drugog što je interesantno kad je u pitanju iseljeništvo.

Potrebni su nam: podupiratelji u svim segmentima pa i financijska potpora, voditeljice i voditelji, novinari, akviziteri, snimatelji i ostalo stručno tehničko osoblje. Poglavito želimo napomenuti, da ćemo od samog početka našeg djelovanja radit na tome da intezivno budemo u kontaktu s našim gledateljima.

Mi vas nećemo razočarati. Sve Vas, naše buduće gledatelje zamoljavamo: budite naši promotori, surađujte s nama, šaljite nam vaše prijedloge i sugestije, šaljite nam prijedloge glede vaših životnih priča iz iseljeništva.

Životne priče ne moraju a i ne mogu biti sve pozitivne, lijepe i motivirajuće, neka bude i onih koje pokazuju i drugu stranu života u iseljeništvu. Naše ekipe bit će uvijek dostupne i mobilne.

Na kraju svakog godišnjeg kvartala bit će izabrana najkvalitenija Vaša predložena priča, na kraju godine izabrati ćemo najbolje od najboljih Vaših priča, koja će bit nagrađena vrijednom nagradom jednog od naših sponzora..

Budimo u zajedništvu kao jedna velika složna obitelj.

Zajedno možemo puno više!

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju putem e-maila: urednik.croatiatv@gmail.com

Za uredništvo CroatiaTV iz Frankfurta,
Dominik Petar Turudić.
[/av_textblock]

[/av_one_full]

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije