10.5 C
Zagreb
7.3 C
Zürich
5.7 C
New York
16.7 C
Buenos Aires
18.2 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Benedikt Turudić novo pojačanje za BG Göttingen

BG Göttingen ojačao se na vodećoj poziciji mladim talentiranim Benediktom Turudićem. 23-godišnji centar potpisao je za Göttingen tromjesečni kratkoročni ugovor s mogućnošću produženja do kraja sezone.

Ovaj talentirani košarkaš hrvatskih korijena trebao bi zamijeniti ozlijeđenog Dennisa Kramera, koji zbog ozljede mora pauzirati najmanje četiri tjedna. “Nakon Dennisove nesretne ozljede, tražili smo dobrog igrača koji bi nam mogao pomoći. Sigurni smo da se Benedikt uklapa u profil koji smo tražili “, kaže glavni trener BG-a Roel Moors. “Vrlo je mobilan i brz po cijelom terenu. Uz to, još uvijek ima prostora za daljnji razvoj.

Turudić je 23-godišnji krilni centar, rođen u Giessenu u Njemačkoj kao sin hrvatskih roditelja gdje je započeo svoju košarkašku karijeru u MTV Giessen, klubu iz grada u kojem je rođen. U sezoni 2014./15 stigao je u zagrebačku Cedevitu s kojom je osvojio naslov prvaka Hrvatske te Kup Dražena Petrovića. Poslije toga igrao je za berlinsku ALBU, a zbog veće minutaže pristupio je tada drugoligašu MBC-u s kojim je izborio ulazak u Bundesligu.

Uz klupske obveze, Turudić je igrao u odabranoj regionalnoj momčadi i juniorskoj košarkaškoj Bundesligi. 2015. g. nastupao je za juniorsku reprezentaciju Hrvatske na turniru u Kini. U dobi od 18. godina bio je u Njemačkoj uvršten među 20. najboljih košarkaša u svom godištu.

Turudić je jedanaesti igrač ekipe za sezonu 2020/21, u kojoj su još Christian Vital, Nelson Weidemann, Jorge Gutiérrez, Aubrey Dawkins, Luke Nelson, Akeem Vargas, Tai Odiase, Ron Jackson Jr., Dennis Kramer i Marvin Omuvwie.

Tekst/foto: facebook / RS

POVEZANI ČLANCI

Najnovije