4.3 C
Zagreb
4.8 C
Zürich
-10.5 C
New York
17.5 C
Hong Kong
15.8 C
Melbourne
Subota, 4 veljače 2023
spot_img

Uključite se u glasovanje i izaberite svoje kandidate za prestižnu nagradu Večernjeg lista

Već gotovo tjedan dana traje Večernjakov iseljenički izbor za nagradu Večernjakova domovnica 2022.

Za ovogodišnji 16. izbor zaredom, žiri novinara i stručnih suradnika Večernjeg lista i Fenix-magazina iz Frankfurta odabrao je 64 kandidata koje su kroz nominacije posredstvom Večernjeg lista, Fenix-magazina te partnerskih portala iz Njemačke, Austrije i Švicarske predložili njihovi čitatelji, udruge, zajednice i sportski klubovi.

U tijeku je prvi krug glasovanja u kojem će se, počev od ovog tjedna predstaviti sve nominirane kandidate po kategorijama izbora. Nakon toga počinje drugi krug glasovanja u koji će ući 5 do najviše 7 kandidata s najvećim brojem glasova iz svake kategorije te po dvoje kandidata koje će odabrati stručni žiri. Na kraju izbora se dodjeljuju dvije nagrade, nagrade čitatelja i nagrada žirija. Prema trenutačnim rezultatima online ankete, u kategoriji “Najpopularniji sportaš/sportašica” u vodstvu je mlada nogometašica iz Grasshopper Club Zürich Ana Maria Marković. Po broju glasova slijede je nogometaši Andrej Kramarić i Joško Gvardiol te rukometaš Luka Cindrić.

U kategoriji „Najpopularnija amaterska sportska momčad/amater pojedinac” trenutačno je u vodstvu mladi kickboksač iz Wiesbadena Manuel Bodrožić i SV Croatia Griesheim iz Darmstadta, a s malom razlikom u glasvima slijede SV Hajduk Wiesbaden i Croatia Stuttgart.

Zanimljiva utrka je i u kategoriji „Glazba”.

U toj kategoriji u neznatnom vodstvu je pjevač iz Švicarske Darko Capo, a slijede ga s malom razlikom u glasovima pjevačice Katarina Mihaljević iz Darmstadta i Milijana Mijatović iz Wiesbadena. S nešto manjim brojem glasova slijedi ih Moreno Vukojević iz Münchena i Myriam Kavelj-Fuchs iz Ingelheima.

U kategoriji „Gluma” u vodstvu je glumac Ante Brekalo iz Münchena te glumica Stela Katić iz Stuttgarta. Svi ostali imaju podjednak broj (postotak) glasova.

U kategoriji „spektakli/showbizz” zasad je u uvjerljivom vodstvu Ana Martinović, model iz Nersingena, a slijedi je plesačica Laura Amalija Žeželj iz Heilbronna.

U kategoriji „Najpopularnija hrvatska udruga” veliko iznenađenje je vodstvo udruge Croatia Fermoy iz Irske. S malim zaostatkom slijedi Hrvatska nastava Mainz te potom s približno istim broje glasova Hrvatska kulturna zajednica Mainz, Hrvatska zora Melbourn iz daleke Australije te Zajednica Hrvata „Golubica” iz Zollernalbkreisa.

Uključite se u glasovanje i izaberite svoje kandidate za najprestižniju domovinsku nagradu (Domovnicu) Večernjeg lista. Finalna večer proglašenja pobjednika je u subotu, 12. ožujka ove godine. Ukoliko epidemiološke mjere to dopuste, završna večer 16. Večernjakova izbora s gala večerom i prigodnim glazbenim programom održat će se u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu. Za svoje favorite možete glasovati OVDJE.

VL/Stipe Puđa / Foto: Zvonko Bosnić

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije