17.7 C
Zagreb
11.7 C
Zürich
21.8 C
New York
18.1 C
Buenos Aires
28.4 C
Melbourne
Ponedjeljak, 6 svibnja 2024
spot_img

Proljeće na Umcu

U subotu, 23. travnja 2022.g. u Otočcu na Umcu održat će se u organizaciji KUBS Baštinica još jedna književna manifestacija pod nazivom Literra Gacke

Ovaj put publici će u prirodi svoje knjige predstaviti dva književnika; Milan Majerović-Stilinović knjigu „Iva – do Mjeseca i natrag”Romano Simić “Što sam naučio na Planini”.
Zašto baš oni? Zato što se radnja u pustolovnom romanu „Iva – do Mjeseca i natrag” povezuje s Japodima u Gackoj i sačuvanim rimskim mitrejem na Oltaru u Špilničkom polju kod Otočca. Druga knjiga, bestseler „Što sam naučio na planini” zasigurno će biti zanimljiva svim ljubiteljima planinarenja kojih u Gackoj dolini ima mnogo.

Ova manifestacija bit će puna uzbuđenja i iznenađenja jer se po prvi puta održava na jednom neobičnom lokalitetu a to je šumarak u Oršanić gaju u podnožju Umca. Lokalitet je to na kojem je tek nedavno otkriveno da se tu nekada nalazila japodska gradina. I upravo u subotu se na tom mjestu za sve posjetitelje i službeno otvara prva edukativna i poučna japodska staza u Otočcu pod nazivom Japodija na Umcu.

Ovom posebnom događanje domaćin je OPG Aronija vlasnika Josipa Oršanića. On je dio Umca uredio u jedno lijepo izletište sa sjenicama, klupama, vidikovcem, pješačkim stazama i informativnim tablama za što je iskoristio sredstva Europske unije i na taj način proširio i povećao turističku ponudu Grada Otočca.

Bit će to jedno prelijepo druženje, otvorenje japodske staze i izletišta uz promociju knjiga. A knjigu je najljepše čitati u prirodi.

Sve posjetitelje očekuju brojna iznenađenja jer će moći sudjelovati u jednoj neobičnoj nagradnoj igri u potrazi za blagom. Duž staze bit će skrivene knjige autora koje će trebati pronaći.
Za kraj druženja Japodi su za sve posjetitelje pripremili japodski piknik.

Pokrovitelji ove manifestacije su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Otočac i OPG Aronija.

Organizator KUBS Baštinica sve poziva na ovu manifestaciju u subotu 23.04.2022. u 17 sati.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije