26.1 C
Zagreb
21 C
Zürich
14.9 C
New York
12.9 C
Buenos Aires
24.2 C
Melbourne
Utorak, 26 rujna 2023
spot_img

Tramvaj „30 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Švicarske“

Povodom 30 godina diolomatskih odnosa tramvaj Zagrebački električni tramvaj s logom prijateljstva Švicarske i Hrvatske započeo je vožnju po Grad Zagreb kao simbolični znak prijateljstva dviju država.

“Pridružite nam se u vožnji tramvajem, podržite okoliš te proslavite 30 godina bilateralnih odnosa između naših zemalja!”, poručuju iz veleposlanstva Švicarske Konfederacije u Zagrebu.

Prije trideset godina Švicarska je bila među prvim zemljama koje su službeno priznale neovisnost Republike Hrvatske i od tada traju odlični odnosi između dvije zemlje.

U Švicarskoj živi oko 70′ 000 Hrvata, a u Hrvatsku svake godine putuju stotine tisuća švicarskih turista. Kao rezultat toga imamo visoku razinu međusobnog razumijevanja i izvanredne odnose među našim ljudima. Hrvatska je također drugi najveći trgovinski partner Švicarske u regiji, a u Hrvatskoj posluje više od 60 švicarskih tvrtki.

Savršena ilustracija tih dobrih odnosa je Švicarsko-hrvatski program suradnje u sklopu kojeg je Švicarska uložila gotovo 45 milijuna švicarskih franaka u jedanaest projekata, a obvezala se na još 45 milijuna u sklopu drugog dijela Programa.

 30 GODINA DIPLOMATSKIH ODNOSA IZMEĐU HRVATSKE I ŠVICARSKE

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije