9.3 C
Zagreb
6.5 C
Zürich
12 C
New York
17.4 C
Buenos Aires
24.6 C
Melbourne
Subota, 27 travnja 2024
spot_img

Poziv građanima Münchena za nadolazeće izbore u Vijeće stranaca

U nedjelju, 19. ožujka 2023. godine u Münchenu se biraju članovi Vijeća stranaca. Pozivaju se Hrvati da izađu na izbore i biraju svoje predstavnike.

Život u dijaspori, poglavito u Njemačkoj pruža u poslovnom i privatnom smislu puno mogućnosti i šansi. Ipak, život se često svodi samo na posao, kuću, zaradu i godišnji odmor. Samo u Münchenu živi i radi preko 70. 000 Hrvata. To je vrlo velika, odnosno jedna od najvećih zajednica s isto tako velikim utjecajem u ostvarivanju svojih, a isto tako i potreba ostalih građana Münchena.

“Ono što mnogi često zaboravljaju ili nisu svjesni toga da smo i mi dio ove Njemačke. I mi također, što direktno što indirektno, utječemo i imamo mogućnost utjecaja na ostvarivanje još većih prava i za nas same, kao i na prava svih građana Münchena odnosno Njemačke,” piše i poziva putem svoje facebook stranice na izbore sunarodnjake Neda Caktaš.

Hrvatska zajednica, kao i druge zajednice su sastavni dio društva i imaju pravo i trebaju utjecati na daljnji razvoj društva i boljitak novih naraštaja. A to se postiže izborom svojih predstavnika koji će ih shodno tome pri gradu i zastupati. Naravno ti se zastupnici biraju glasovanjem. Pozvani ste u nedjelju 19.03.2023. izaći na izbore i glasovati za Hrvate na navedenim listama. Oni koji nisu u mogućnosti iz bilo kojih razloga to napraviti, mogu glasovati putem dopisnog glasovanja.

Cijenite ono što imate, izađite i birajte ljude, koji će sljedećih nekoliko godina svoju energiju, slobodno vrijeme i trud uložiti da bi sedamdeset tisuća Hrvata i njihova djeca u budućnosti imali još bolji i kvalitetniji život kao i veća prava. Ova prilika pruža se svakih 4-5 godina. Kandidati na izbornoj listi 20 koji su se stavili na raspolaganje su: Marijana Čičak, Tonka Čuić, Ante Kujundžić, Vedran Pavlović i Željka Crnoja, dok su na izbornoj listi 06 Christina Laus i Draženka Soldo.

München je Vaš grad, a Vi ste München !!

Izvor: Neda Caktaš

POVEZANI ČLANCI

Najnovije