5.5 C
Zagreb
2.7 C
Zürich
Nedjelja, 7 ožujka 2021

Udruga hrvatskih nogometnih klubova u Švicarskoj ima novo vodstvo

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_heading heading=’Udruga hrvatskih nogometnih klubova u Švicarskoj ima novo vodstvo’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=”][/av_heading]
[/av_one_full]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” custom_margin=’aviaTBcustom_margin’ margin=’5px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

Nakon godina smanjene aktivnosti konačno su se sastali hrvatski nogometni klubovi u Švicarskoj i pokrenuli sve s mrtve točke. Sastanak je sazvao dotadašnji predsjednik udruge Ivica Dusparić iz Basela samo dan prije nego se isti takav sastanak trebao održati u klubu NK Croatia, a sazvao ga je predsjednik NK Croatije ZH Stjepan Špehar.

Klubovi su se odazvali pozivu dotadašnjeg predsjednika i sastanak je s potrebnim kvorumom od nazočnih 9 klubova mogao početi s radom jer udruga broji 12 klubova.

Sastanak je otvorio predsjednik udruge Ivica Dusparić, koji se zahvalio klubovima na odazivu, a naglasio je da je i iznenađen samim odazivom te da ga nije očekivao.

Budući da je NK Croatia Zürich poslala pismeni zahtjev za ponovni primitak u udrugu, gospodin Dusparić stavio je to na glasovanje, te su svi klubovi jednoglasno potvrdili ponovni ulazak NK Croatije u udrugu.

Nakon podnošenja izvještaja dotadašnjeg predsjednika Dusparića, predstavnici klubova tražili su da se nadopuni dnevni red što je g. Dusparić uporno odbijao pozivajući se na to da je on sazvao sastanak, a ne izvanrednu skupštinu udruge. Od svih članova Upravnog odbora udruge na sastanku je prisustvovao jedino gospodin Dusparić dok su ostali bili spriječeni svojim privatnim obavezama.

Nakon duge diskusije svi nazočni klubovi su se izjasnili da žele da se odmah održi izvanredna skupština udruge bez obzira na to da li gospodin Dusparić na to pristaje, na što je g. Dusparić sjeo za drugi stol i nastavio promatrati događanje na izvanrednoj skupštini.

Luka Rakitić preuzeo je vođenje izvanredne skupštine udruge te je taj posao odradio vrlo korektno i ozbiljno.

Nakon usvajanja novog dnevnog reda, raspuštena je stara uprava udruge te se prišlo kandidaturama a kasnije i izboru članova Uprave udruge. Uprava broji 5 članova te je tako izabrano 5 kandidata, koji su se nakon izbora povukli na kratko vijećanje, kako bi podijelili funkcije između sebe.

Predsjednik: Stjepan Špehar – NK Croatia Zürich

Dopredsjednik: Luka Rakitić – NK Pajde Möhlin

Tajnik: Mihael Adžić – NK Dinamo Schaffhausen

Blagajnik: Žarko Šokčević – SV Slavonija Bern

Član: Krešimir Stanić – NK Hajduk Zürich

Na ovaj prijedlog uprave nitko nije imao pritužbi i uprava je tim činom potvrđena. Za riječ su se javili Luka Rakitić, Žarko Šokčević i novoizabrani predsjednik Stjepan Špehar koji su zahvalili svima na povjerenju i na samom izboru. Shvaćaju da je veliki posao pred njima, ali su ga spremni i odraditi.

Pod točkom razno predloženo je da se gospodin Dusparić proglasi doživotnim počasnim predsjednikom udruge što je također prihvaćeno jednoglasno. Nadalje je odlučeno da će Luka Rakitić zastupati udrugu u vijeću europskih dijasporskih klubova, koje će se sastati 22. lipnja 2018. u Zagrebu kada se odigrava europsko prvenstvo hrvatskih klubova iz iseljeništva, na kojem će  hrvatske nogometne klubove iz Švicarske predstavljati NK Pajde Möhlin.

Izvanredna skupština završena je na zadovoljstvo svih klubova jer su željeli promjene koje su bile nužne jer se za rad udruge uopće nije čulo niti se znalo da udruga postoji. S velikim zanimanjem ćemo pratiti rad ove udruge koja postoji od 1995. godine i izvještavati vas o svim njihovim aktivnostima.


[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_heading tag=’h4′ padding=’10’ heading=’Galerija:’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_gallery ids=’15543,15544,15545,15546′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=”]

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,063ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije