Poziv Hrvatima i hrvatskim udrugama u Švicarskoj na obilježavanje Dana sjećanja na herojski Vukovar

“Odbor za obilježavanje dana sjećanja na herojski Vukovar”, uz podršku Hrvata, Hrvatske katoličke misije Zürich/Dietikon i hrvatskih udruga u Švicarskoj poziva na obilježavanje Dana sjećanja na herojski Vukovar.

 Taj za Hrvatsku i hrvatski narod nesumnjivo značajan povijesni dan simbolizira patnju hrvatskih ljudi, ali isto tako i njihov ponos i njihovo veselje da sve te žrtve nisu bile uzalud s obzirom da je naša Hrvatska iz tog rata izašla kao pobjednica.

Danas kada je moralno, gospodarsko, socijalno i demografsko stanje u Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini po mnogočemu loše, želimo se prisjetiti dana kad smo mi Hrvati u domovini i u svijetu disali kao jedno: Bili smo složni i ujedinjeni u nakani da slomimo velikosrpsku agresiju na našu zemlju i da je priključimo zajednici slobodnih, demokratskih i gospodarski prosperirajućih država.

U obrani grada Vukovara sudjelovali su branitelji i civili iz svih krajeva “Lijepe naše” i dijaspore; stoga je taj barokni grad na Dunavu i Vuki simbol hrvatskog ponosa, otpora i neslomljivog duha, ali i zajedništva, sloge, snage i pobjede.

Pozivamo ovim putem sve hrvatske udruge u Švicarskoj da nam se pridruže u obilježavanju dana sjećanja na herojski Vukovar u nedjelju, 18.11.o.g., na sv. misi u Dietikonu s početkom u 10.30 sati

 Sv. misu obogatit ćemo tom prigodom književnim, glazbenim i likovnim prilozima. Nakon programa u župnoj dvorani ponudit će se ručak, kava i kolači. Cjelokupni prihod namjenjen je u humanitarne svrhe ‘Vukovarskim leptirićima’.

 Pozivamo udruge i zajednice da nam pošalju barem po jednog predstavnika, koji će zajedno s Odborom, uzvanicima i drugim predstavnicima hrvatskih udruga zapaliti na kraju programa u znak sjećanja na pad Vukovara i sve njegove žrtve svijeću. Neka te svijeće budu svijetlo koje će povezati Hrvate iz Švicarske s Vukovarcima i Vukovarom.

 Ukoliko imate neko pitanje u svezi s organizacijom, stojimo vam, naravno, rado na raspolaganju.

 Prijavite vašu udrugu putem maila: info@moja-domovina.net

Damir Petkov,
koordinator Odbora za obilježavanje dana sjećanja na herojski Vukovar

Ruža Studer-Babić,
predstavnica Hrvata u Švicarskoj i zapadnoj Europi u Savjetu Vlade Republike Hrvatske

Program

Autor


Ruža Studer
Više o autoru