16.6 C
Zagreb
11.8 C
Zürich
17.1 C
New York
10 C
Buenos Aires
26.8 C
Melbourne
Nedjelja, 19 svibnja 2024
spot_img

Ruža Studer - Urednica

Rođena sam u jednom malom ličkom selu. U Švicarsku, Schaffhausen dolazim s obitelji 1978.g. gdje sam završila školovanje. Od samog dolaska u Švicarsku, tražim hrvatsko društvo i učlanjujem se u HKUD “Fala”.

Nakon stanke iz obiteljskih razloga, 2005. godine vraćam se aktivnom društvenom djelovanju. 2006. godine preuzimam predsjedništvo HKUD-a “Fala”. Uz kulturno i humanitarno djelovanje, oduvijek me zanimalo sve što je vezano uz moj hrvatski narod i domovinu. Prateći događanja hrvatskih udruga u Švicarskoj, pišem više godina članke za jedan hrvatski portal. U tom razdoblju upoznajem probleme s kojima se susreće iseljeništvo i uviđam da je teško pronaći kvalitetne informacije na jednom mjestu. To je bio glavni motiv koji me ponukao pokrenuti ovaj portal.

Uz želju povezivanja Hrvata raseljenih na sve strane svijeta s domovinom, glavni cilj portala je, na jednom mjestu ponuditi važne informacije iseljenicima, povratnicima i useljenicima.

Nakon povratka u domovinu u travnju 2021. godine, sadržaj objava se nadopunio. Uz informativne vijesti iz svijeta, čitateljima se nude zanimljive reportaže i članci iz domovine.

Objave autora: