13.9 C
Zagreb
12.9 C
Zürich
12.9 C
New York
13.8 C
Buenos Aires
23.6 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

KANTAUTOR MLADEN BURNAĆ SNIMIO NOVU HIMNU GRADA ZAGREBA

Poznati kantautor Mladen Burnać iznenadio sve sa objavom svoje nove pjesme o Zagrebu.

Za razliku od dosadašnjih (često puta) navijačko-sportskih i lokalno-purgerskih pjesama, Mladen je odlučio smimiti pjesmu koja govori o Zagrebu kao europskoj metropoli u koju su svi dobrodošli. Pjesma osvaja na prvo slušanje, a mnogi glazbeni urednici je već najavljuju kao novu himnu Zagreba.

Što o svemu kaže Mladen:“Godinama sam nekako imao želju napisati pjesmu o Zagrebu. Kako sam često puta i nastupao na manifestacijama u čast grada, primjetio sam kako se u stvari stalno emitiraju neke iste stare, legendarne pjesme o našem gradu. One su stvarno predivne i prelijepe, sve imaju i taj neki lokalni tzv. “purgerski štih” – što je zaista divno i vrijedno svakog poštovanja. Svaki grad treba imati takve pjesme. Međutim, pomislio sam da su one iz nekih drugih vremena i da Zagrebu danas treba i jedna pjesma, koja će ga predstaviti na jedan potpuno drugačiji način. Jer Zagreb je ipak, već odavno postao velika moderna europska metropola, u koji dolaze mnogi tražeći svoju sreću, ljubav, svoje mjesto za bolji život. Dolaze nam i brojni turisti, radnici, grad zaista postaje multinacionalan. I smatrao sam da bi bilo lijepo napisati pjesmu koja bi bila jedna dobrošlica svima koji nam nešto dobro donose sa sobom i koji će svojim dolaskom oplemeniti ovaj grad. Ona govori o tome da ste nam dobrodošli, ali i da mi neizmjerno volimo svoj grad. Također, grad nisu samo zgrade, grad smo svi mi. Ljudi su ti koji čine neki grad dobrim ili manje dobrim.
Kada sam je počeo pisati, veoma sam ozbiljno radio na svakom stihu i na svakoj noti, a pogotovo jer sam primjetio da melodija ima u sebi i neku himničnost, što je zahtijevalo drugačiji pristup sa glazbene strane. To mi je to bio dodatni izazov kao skladatelju, te sam je napravio u četiri različita dijela koji se glazbeno stalno dižu i stvaraju tu emociju. Mnogi već sada pjesmu predstavljaju kao novu himnu Zagreba, što mi laska, međutim treba dugo vremena da bi pjesma ušla u srca, tako da će vrijeme pokazati da li će zaživjeti. Svakako ću biti vrlo ponosan ako će ona jednom moći stati uz bok, tim starim zagrebačkim pjesmama.”

POVEZANI ČLANCI

Najnovije