11.6 C
Zagreb
8.7 C
Zürich
17.8 C
New York
8.5 C
Buenos Aires
22.6 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Šest razloga zašto ljeti trebate posjetiti svog stomatologa

Ljeto je vrijeme opuštanja i godišnjih odmora, upijanja zraka sunca na plažama Jadrana i ležerne bezbrižnosti.

Iako se na prvu možda ne čini tako, osim što je ljeto savršeno doba da posjetite Domovinu, to je ujedno i odličan trenutak da posjetite stručnjake u Štimac centru dentalne medicine u Zagrebu i pobrinete se za svoje oralno zdravlje.

Donosimo vam čak šest razloga zašto ovog ljeta trebate posjetiti i Štimac centar dentalne medicine.

1. Vrijeme je na vašoj strani

Ljeti vrijeme kao da sporije protiče. Manje smo u žurbi, imamo manje obaveza pa imamo i više vremena koje možemo posvetiti sebi. Baš je zato ljeto savršeno vrijeme za posjetiti svojeg stomatologa.

Stomatolozi u Štimac centru se maksimalno prilagođavaju vašim mogućnostima i dostupnosti za vrijeme boravka u Lijepoj Našoj, što je zasigurno prednost koju trebate iskoristiti na putu do svojeg godišnjeg odmora. Bilo da se radi o redovnom stomatološkom pregledu, čišćenju zubi od kamenca ili kompliciranijim zahvatima poput implantata i rješenja za bezubu čeljust, u njihovom centru možete biti sigurni da ćete dobiti najbolje rješenje i individualizirani pristup. 

2. Bez hitnih posjeta stomatologu dok ste na ljetovanju

Posljednja stvar koja vam treba na godišnjem odmoru je iznenadna zubobolja dok se upravo spremate na plažu ili ste baš počeli uživati u dnevnoj dozi sladoleda.

Nemojte čekati da vas bol prekine u malim dnevnim radostima i da tek tada posjetite svojeg stomatologa. Preporučuje se posjetiti stomatologa minimalno dva puta godišnje zbog redovnog pregleda i čišćenja zubi.

Redovni odlasci na stomatološki pregled služe održavanju oralnog zdravlja, ali i prevenciji razvoja bolesti u usnoj šupljini. Budite sigurni da će vaš odmor proći potpuno bezbrižno i napravite redovan pregled u Štimac centru dentalne medicine gdje će vam njihovi stomatolozi dati i detaljne upute za poboljšanje higijene usne šupljine.

3. Vi možda volite slatko, ali vaši zubi baš i ne

Vrući, ljetni dani su često u znaku roštilja, sladoleda, koktela i druženja često popraćenih slatkom, obojenom i nezdravom hranom. Premda se trebamo opustiti, nemojmo zaboraviti i na zdravlje naše usne šupljine.

Konzumiranje hrane i pića dovodi do stvaranja plaka na zubima: guste naslage sačinjene od virusa, bakterija, ostataka hrane i odumrlih stanica. Neredovito i netemeljito čišćenje plaka dovodi do upale zubnog mesa koja vam pak može pokvariti kvalitetu isplaniranog odmora.

Protiv plaka se borite redovitim četkanjem zubi 3 puta dnevno u trajanju od 3 minute, a za detaljnije čišćenje zubi i međuzubnog prostora se javite stručnjacima.

Nakon toga ćete bezbrižnije moći uživati u slatkim ljetnim danima, bez odricanja od hrane i pića koje volite.

4. Zubi kao novi u samo 5 dana

Osim što nam zubi trebaju biti zdravi i čisti zbog naše fizičke dobrobiti, lijepi i uredni zubi pozitivno utječu i na naše samopouzdanje. A stručnjaci u Štimac centru će se pobrinuti da vam album slika s ljeta bude prepun samouvjerenih, nasmiješenih fotografija.

Ništa ne izgleda tako dobro kao biserno bijeli zubi uz preplanulu put, a ako je i vaša želja osmijeh dostojan Hollywooda, odlučite se za popularne ljuskice za zube. Keramičke ljuskice mijenjaju kompletan izgled vaših zubi, uz zadržavanje izgleda i sjaja prirodnog zuba, a ne zahtijevaju posebno održavanje.

Za pregled, izradu i postavljanje ljuskica potrebno je 3 do 5 dolazaka ili dana. Drugim riječima, u potpunosti možete promijeniti izgled svojeg osmijeha u vrlo kratkom roku u Zagrebu!

5. Smještaj u Zagrebu nije na popisu briga

Opuštenost pacijenata i ugodan osjećaj za vrijeme trajanja stomatoloških radova jedan je od postulata Štimac centra, a to vrijedi i za pacijente koji ih posjećuju iz inozemstva.

Baš zato organiziraju i pružaju besplatan smještaj ovisno o visini ugovorene ponude svim svojim pacijentima koji žive izvan Hrvatske. Udobno mjesto za noćenje i oporavak od stomatoloških zahvata vas čeka u modernim sobama u blizini njihove poliklinike.

6. Štimac centar surađuje sa stranim osiguranjima

Prilikom dolaska na pregled ponesite obrazac iz njemačkog zdravstvenog osiguranja (Heil und Kostenplan) koji će popuniti djelatnici centra, a vi ćete ga ispunjenog vratiti u njemačko zdravstvo te, uz priloženu ponudu, ostvariti povrat novca ako vam to njemačko zdravstvo odobri. U slučaju da ne možete donijeti obrazac, oni će za vas ispuniti obrazac koji se koristi za inozemna osiguranja.

Ostvarite uštedu koristeći osiguranje u svojoj zemlji, jer Štimac centar dentalne medicine već dugi niz godina njeguje suradnje sa stranim osiguranjima. Prvi pregled u centru je besplatan, a uz njega ćete dobiti i plan stomatološke terapije, te cjenovnu ponudu prevedenu i na njemački jezik kako bi vam proces povrata bio što lakši.

Kod predaje zahtjeva osiguranju obratite pažnju da im predate ponudu, a ne račun, kako biste lakše ostvarili povrat sredstava od 30% do čak 70%, ovisno o visini ponude, vrsti osiguranja te napravljenih stomatoloških radova.

Nemojte čekati, nego se naručite na pregled putem ovog linka ili na +385 1 3633 602 u Štimac centru dentalne medicine i bezbrižno provedite ostatak ljeta uz posjet Domovini!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije