13.7 C
Zagreb
11.8 C
Zürich
13.1 C
New York
9.5 C
Buenos Aires
23.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Hodočašće u Gospino svetište La Salette u francuskim Alpama

Kao što su iz Hrvatske katoličke misije Pariz najavili, u nedjelju, 10. rujna 2023. g. Hrvati iz Francuske hodočastili su u predivno Gospino svetište La Salette u francuskim Alpama.

Na hodočašću koje je predvodio don Stjepan Lončar okupilo se šezdesetak hodočasnika iz Lyona, Chamberya, Annecya, Grenobla, Geneve i Nice. Prije svete mise koja se održala u kapeli svetišta bila je prigoda za svetu ispovijed. Nakon svete mise slijedila je pobožnost križnog puta na mjestu Gospina ukazanja.

Završni dio hodočašća bio je piknik uz samu crkvu. Vjernici su podijelili ono što su vrijedne ruke spremile. Hodočasnicima se pridružio i gospodin Darko Rodić iz Zadra koji je krenuo na Camino – hodočašće Sv. Jakovu u Compostelu.

A posebnu radost svojim dolaskom podario je naš reprezentativac Dejan Lovren, odnedavni igrač Lyona. Njegova prisutnost i dolazak njegove obitelji te njegova pjesma obradovali su sve prisutne. Uz pjesmu se druženje nastavilo, onako kako to naš narod diljem svijeta čini puneći srce hrvatskom pjesmom. Razišli su se hodočasnici radosni i ponosni s nadom da će se i dogodine okupiti u još većem broju!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije