14.5 C
Zagreb
13.4 C
Zürich
13.4 C
New York
9.5 C
Buenos Aires
23.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Otvorena izložba “S Isusom u patnji” mlade umjetnice Eve Vukine

Prikladno za Veliki tjedan u Sesvetama je u utorak, 26. ožujka 2024. otvorena izložba “S Isusom u patnji” posebne umjetnice Eve Vukine.

Najavljena izložba “S Isusom u patnji” privukla je publiku iz bliza i daleka. Nakon uvodnih, pozdravnih riječi domaćina, tajnika Udruge Zelene i plave Sesvete Radoslava Dumančića i organizatora izložbe, predsjednika Udruge Mladi za Domovinu, Gabrijela Lukića riječ je pripala Pateru Stjepanu Ivanu Horvatu. U svom obraćanju pater Stjepan istaknuo je nadarenost umjetnice te izrazio zadovoljstvo što otvorenju nazoči tako puno mladih ljudi.

Mlada umjetnica Eva Vukina kratko se predstavila opisavši svoje prve korake i nastajanje slika što je dovelo do ove izložbe. – Slike su stvarane od 2018. godine do danas, svaka ima svoju priču i “govori” na svoj način, kazala je između ostalog Eva, zahvalivši svima na dolasku i Udruzi Mladi za Domovinu na organizaciji.

Otvorenje izložbe predivnom pjesmom uokvirili su Evina sestra Janja i brat Vlatko Vukina, uz klavirsku pratnju prof. Zrina Kocijančića iz Glazbene škole Zlatka Grgoševića. Ono što posebno oduševljava je skromnost ove mlade, simpatične i nadarene umjetnice. Promatrajući njeno stvaranje osjeti se uistinu nešto posebno i divno koje je Eva savršeno pretočila na platno.
Izložba će u prostoru Udruge Zelene i plave Sesvete na adresi Kelekova ul. 2 u Sesvetama biti otvorena do 29. travnja i moći će se razgledati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9:00 do 19:00 te utorkom i četvrtkom od 9:00 do 16:00 sati.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije